Vine gripa

Vine gripa

0 144

Gripa bantuie, pe moment, doar vestul si o parte din centrul Europei. Dar, ca orice belea de care sufera Occidentul, vom avea parte si noi de o epidemie de gripa. Caci? suntem in Uniune.


Pe moment in Romania si, inclusiv, in Brasov, bantuie doar viroze si pneumonii


Nu sunt de neglijat nici astea, caci pot lasa sechele care sunt mai rele decat tabla masinii tamponate si reindreptate.


Din cauza acestor viroze si pneumonii au fost internati, saptamana trecuta, 33 de bolnavi, iar numarul imbolnavirilor – este drept ca nu toate au necesitat internare – se ridica la 557 la Brasov in cadrul virozei, iar la pneumonii s-au constatat 246 de cazuri.


Cel mai mult au avut de suferit batranii si copiii, adica acele segmente de populatie a caror system imunitar ori este slabit datorita varstei inaintate, ori inca nu este pe deplin format.


Dar, din pacate, de tara noastra se apropie epidemia de gripa.


In acest sens, in judet s-au vaccinat 50.700 de persone, cu prioritate cei care sufera de boli cornice si la care o imbolnavire cu gripa ar crea complicatii si chiar decese, aceste boli fiind diabetul, hemoglobinopatiile, disfunctiile renale, imunodepresiile. In aceasi categorie de prioritati au intrat si copiii.


Oricum va fi, este recomandat ca, inca de la primele semen, suferindul sa se prezinte la medical de familie pentru a primi medicatia adecvata. Nu este bine ca bolnavul sa se ia dupa sfaturile vecinei sau amicului de palaver, caci fiecare caz poate prezenta particularitati pe care doar specialistul le poate depista si recunoaste.


?


Dan Bota ???

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.