Rasaliu si Butaru, in pragul expulzarii

Rasaliu si Butaru, in pragul expulzarii

0 164

Rasaliu si Butaru, in pragul expulzarii


Alba-negra cu atributiile vicepresedintilor judetului nu-l mai distreaza pe Aristotel Cancescu. Dupa ce se joaca de cateva luni cu posturile celor doi democrati – Vasile Butaru si Marian Rasaliu – care il secondeaza la conducere, seful Consiliului Judetean s-a plictisit de panica marunta care ii cuprinde pe cei doi la fiecare rocada la care ii supune. Cancescu le pregateste vicilor senzatii ceva mai tari.


Satul sa-i tot schimbe intre ei si sa le ia ba masina, ba telefonul de serviciu, ba agrafele de pe birou, Aristotel Cancescu a trecut la nivelul superior al jocului de-a vicepresedintii. Noua etapa presupune darea afara a celor doi din CJ. Nu ca i-ar arunca chiar in strada, dar ii exileaza in niste spatii din afara cladirii. Rasaliu ar urma sa ocupe un birou pe la Directia de Protectia Copilului – o fi din cauza staturii – in timp ce Butaru va avea de urcat zilnic o mica panta ca sa ajunga la noul birou situat undeva pe Ecaterina Varga.


Prima motivare a scoaterii celor doi din incinta CJ a fost lipsa spatiului. Lui Rasaliu ii spusese ca biroul sau urma sa fie ocupat de departamentul tehnic; ieri dimineata, cand a venit la serviciu, vicele Rasaliu a descoperit pe usa numele lui Radu Ispas, semn ca incaperea in care lucrase pana atunci urma sa fie preluata de catre managerul judetului. Cel desemnat de Cancescu sa semneze in locul lui actele neimportante si fara miza.


Desi initial declarase ca se va supune deciziei abuzive a sefului sau, Rasaliu s-a razgandit. Nu mai vrea sa se lase expulzat asa de usor si a inceput tinerea de mobilier cu amandoua mainile. Incapatanarea lui este la fel de hilara ca motivatia lui Cancescu pentru debarasarea cladirii de incomozii democrati. Cica aruncarea lor in strada ar fi de fapt o promovare, iar prin trimiterea lui Rasaliu langa Primarie nu face decat sa-l apropie de specificul activitatii sale de a lucra cu municipalitatea.


In cazul in care seful judetului se va intalni cu cel al urbei pentru a negocia conflictul, George ii va bate lui Aristotel obrazul. Nu pentru echilibristica sarcastica a ultimului pe muchia legii. Ci pentru ca, prin zisa evacuare, Cancescu incalca protocolul tacit ca fiecare din institutiile rivale de la Brasov sa-si aiba servantii bine infiltrati in coasta celeilalte.


?


Vifor Rotar


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.