Anul 2007 a fost Anul European al Egalitatii de Sanse pentru Toti

Anul 2007 a fost Anul European al Egalitatii de Sanse pentru Toti

0 157

Una dintre atributiile Institutiei Prefectului este aceea de monitorizare a tuturor institutiilor publice deconcentrate inclusiv a celor cu atributii in domeniul protectiei si promovarii drepturilor omului. In acest sens, Prefectura a realizat un bilant al anului care tocmai s-a incheiat.


In contextul evitarii marginalizarii sociale, in decursul anului 2007 au fost organizate 67 caravane ale ocuparii in localitatile cu populatie de etnie roma. La aceste caravane au participat 939 persoane din care 390 femei. Tot pentru persoanele de etnie roma a fost organizata o bursa speciala la Fagaras, pentru 175 locuri de munca vacante, la care au participat 135 persoane din care 57 femei. De asemenea la cursurile de formare profesionala au participat un numar de 87 de persoane de etnie roma din care 13 femei.


?


Consiliere pentru persoanele cu dizabilitati


O alta categorie de persoane supuse riscului marginalizarii sociale sunt persoanele cu dizabilitati. In anul 2007 au beneficiat de servicii de informare si consiliere profesionala un numar de 74 persoane cu dizabilitati, din care 12 persoane au fost angajate iar 5 persoane au participat la cursuri de formare profesionala. Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Brasov a facut demersuri si va demara un proiect pentru realizarea unui Centru de consiliere pentru persoane cu dizabilitati, cu toate dotarile specifice. Personalul care-si va desfasura activitatea in cadrul Centrului va fi instruit in limbajul mimico – gestual.


In vederea cresterii sanselor de ocupare pe piata muncii a persoanelor provenite din penitenciare, care mai aveau cel mult 9 luni de detentie s-au organizat? 5 cursuri de formare profesionala.


Tot pe linia protectiei si promovarii drepturilor omului, in baza programului propriu de actiuni al Inspectoratului Teritorial de Munca Brasov, in anul 2007 au fost realizate 2670 de controale la angajatori din toate domeniile de activitate, atat in sectorul? privat, cat si in sectorul public prin care s-au urmarit atat obiective specifice precum si egalitatea de sanse la locul de munca intre barbati si femei.


?


Egalitate de sanse intre femei si barbati

Anul 2007 a fost Anul European al Egalitatii de Sanse pentru Toti. Ca urmare Institutia Prefectului Judetul Brasov a colaborat activ cu Agentia Nationala pentru Egalitatea de Sanse intre Femei si Barbati(ANES) pentru desfasurarea la nivelul judetului Brasov a actiunilor specifice acestui an. Astfel in perioada 23-25 octombrie 2007 la Colegiul National “Andrei Saguna” a poposit Caravana de informare organizata de ANES, iar elevii brasoveni au participat la concursul de creatie “Diversitatea din jurul meu”. De asemenea Institutia Prefectului Judetului Brasov este partener in proiectul Phare, „Sanse egale intr-o scoala inclusiva” care se deruleaza in 11 scoli pilot din judetul Brasov si colaboreaza cu Fondul European de Reconstructie si Dezvoltare pentru realizarea unui proiect in municipiul Sacele si comuna Racos pentru infrastructura si asistenta sociala la propunerea comunitatilor de romi.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.