FMI – 574 mil. dolari in doua transe, pentru Moldova

FMI – 574 mil. dolari in doua transe, pentru Moldova

0 145

Fondul Monetar International a aprobat un imprumut de 574 de milioane de dolari destinat Republicii Moldova, pentru a o ajuta sa depaseasca grava criza economica in care se afla ‘ara.
Imprumutul se compune din doua transe, una deblocata in cadrul unei proceduri rezervate celor mai sarace state membre, fara dobanda, pana la sfirsitul anului 2010, cealalta cu o dobinda redusa, dar prevazand o perioada de patru ani si jumatate fara rambursare.
Potrivit unui comunicat de presa al FMI, acest ajutor trebuie „sa sustina programul economic al tarii, care incearca sa restaureze viabilitatea bugetului sau si a pozitiei sale externe, sa isi conserve stabilitatea financiara, sa reduca saracia si sa ridice cresterea”.
Negocierile dintre Moldova si FMI au inceput in luna octombrie a anului trecut dar fragila stabilitate politica a Moldovei a intarziat luarea unei decizii.

Cele aproape 600 de milioane de dolari care vor fi eliberate de FMI reprezinta jumatate din cele 1,2 miliarde dolari cat este bugetul pe 2010 al Republicii Moldova. Reprezentanta din Moldova a Fondului Monetar International organizeaza marti o conferinta de presa privind noul acord incheiat intre Republica Moldova si FMI.
La eveniment participa premierul Vladimir Filat, seful misiunii FMI pentru Moldova, Nikolay Gueorguiev, reprezentantul permanent al FMI in Moldova, Tokhir Mirzoev si alte oficialitati.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.