Doua mari companii energetice, (1)Electra si Hidroenergetica.

Doua mari companii energetice, (1)
Electra si Hidroenergetica.

0 147

Visul celor din PD-l coordonati de catre Videanu s-a implinit. Dupa aproape un an de dezbateri, Guvernul a decis sa aprobe reorganizarea sistemului energetic prin infiintarea a doua companii gigant. Una dintre ele se va numi Electra si va fi condusa de Constantin Balasoiu, o persoana sustinuta de PDL si care in prezent este director la Compexul Energetic Craiova. A doua companie se va numi Hidroenergetica, sef urmand sa fie Mihai David, in prezent director la Hidroelectrica. Surprinzator este faptul ca acesta este membru PSD. Numele celei de-a doua companii a fost schimbat pe ultima suta de metri. Initial, numele ales era Energetica. „S-a produs o mica schimbare din ratiuni de continuitate si de credibilitate”, a explicat ministrul economiei Adriean Videanu.

Structura celor doua companii
In componenta primei societati, Electra, vor intra Complexurile Energetice din Oltenia (Turceni, Rovinari si Craiova), Nuclearelectrica, Societatea Nationala a Lignitului Oltenia (SNLO), si trei sucursale ale Hidroelectrica, SH Valcea, SH Targu Jiu si SH Sibiu, precum si Hidroserv Ramnicu Valcea.
Cea de-a doua companie va avea in componenta Electrocentrale Bucuresti, CTE Deva si CET Paroseni (apartinand Termoelectrica), Portile de Fier si restul sucursalelor Hidroelectrica (adica sucursalele Sebes, Buzau, Targu Jiu, Caransebes, Hateg, Arges, Cluj, Bistrita), Compania Nationala a Huilei (CNH) Petrosani.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.