Minivacanta nababilor

Minivacanta nababilor

0 138


In aceste cateva zile de la cumpana anilor, locurile de cazare in principalele statiuni sunt ocupate. Doar printr-un noroc choir se mai poate obtine in vreun ungher un pat. Si aceasta in ciuda preturilor destul de piperate.


Astfel, la carnavalul ce se va organiza cu prilejul Anului Nou pe Litoral, in principalul oras, un sejur de trei zile, care asigura servicii de la A la Z , ajunge sa coste 4.000 lei/persoana. Sunt – sau mai bine zis: au fost – si preturi mai accesibile in unele locatii, dar locurile s-au epuizat de mult.


La munte, pe Valea Prahovei, vestitele statiuni sunt doldora de turisti. Astfel, in Sinaia s-a ajuns sa se circule bara la bara, dar atmosfera create prin tot felul de podoabe de sezon este feerica. Aici s-a ajuns la 4.500 lei/pereche, adica mai ieftin decat pe litoral. Perla Carpatilor gazduieste 11.000 de turisti, intreaga Vale primind in aceste zile vizita a peste 20.000? de iubitori ai atmosferei montane.


Aceeasi aglomeratie se regaseste si pe partiile de schi, iar prin darea in folosinta a noii telegondole, cu o capacitate de transport de 1.700 persoane/ora timpul de asteptare s-a diminuat mult.


Din pacate, datorita neatentiei sau a echipamentului neadecvat, s-au petrecut si o serie de accidente pe partii, ceea ce a dat medicilor destul de mult de furca, la fel cum unele locatii de alimentatie publica au fost deja depistate punand in consum alimente alterate.


Aceeasi aglomeratie se regaseste si in Poiana Brasov, la preturi mai mici, dar cu aceleasi posibilitati de distractie.


In context nu trebuie uitata nici zona Bran-Moeciu, un tinut feeric pentru petrecerea catorva zile placute in acest anotimp si cu prilejul acestui eveniment, Revelionul. Pensiunile sunt pline, rezervarile fiind comandate inca de acum cateva luni


?


Nu ma pot abtine sa nu fac, totusi, o comparatie: la Viena, 7 nopti costa echivalentul a 5.000 lei/3 persoane.


?


Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.