Scurte stiri amalgamate

Scurte stiri amalgamate

0 137


Ciudat, dar Ungaria – o tara pe jumatatea noastra si cu o potenta naturala mult sub noi – atrage datorita serviciilor mult superioare celor ce le putem oferi noi. Ma refer nu atat la ce se gaseste prin magazine, ci la ce-ti poate oferi sistemul sanitar. Astfel, populatia din vestul Romaniei – Oradea, Satu Mare si Baia Mare, Arad etc.- prefera sa “treaca” dincolo pentru consulturi si tratamente medicale pentru ca: acolo medicii nu pretend spaga, nu stai la coada ca la laptele vremii ceausiste, iar aparatura este performanta.


Stim cu totii de ce nu se poate si la noi, dar care-i oare calea sa ajungem si noi la ceva normal vremii in care traim?


?


Nu inteleg de ce trebuie sa fim intr-una mintiti de mai marii zilei, dar vad ca ceea ce ni s-a spus la vanzarea UTB Tractorul – ca si in continuare se vor fabrica tractoare – nu se potriveste cu PUG-ul de imediata perspectiva.


Primarul Scripcaru a anuntat mutarea in zona de nord a orasului – Ghimbav, Stupini etc. – a tuturor micilor industrii din Brasov. Asta este bine. Dar de viitorul tractoarelor romanesti nu a spus decat ca actualul perimetru al uzinei se va transforma intr-un pol urban. Este clar de unde vom cumpara tractoare, nu?


?


O initiativa laudabila aceea cu sarbatorirea lui Mos Craciun in diferitele cartiere brasovene, cu program artistic, brad impodobit, tot tacamul. Si a fost frumos pana s-a ajuns la impartirea darurilor. Din clipa aceea s-a putut admira doar o gramada deschisa de ruigbi. Cat mai tine drumul spre civilizatie?


?


Jandarmeria a inceput sa-si intensifice actiunile de patrulare, mai ales prin locuri aglomerate datorita pregatirilor pentru sarbatori. Este ceva binevenit, caci hotii de toate categoriile stiu ca acuma se poate smantani ca lumea.


Este, totusi, bine ca fiecare sa aiba, in aceste zile, mult mai multa grija cu buzunarele, posetele, bagajele si banii.


?


Dan Bota. ??


???

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.