Promovabilitate buna la matematica in Brasov

Promovabilitate buna la matematica in Brasov

0 137

Elevii brasoveni de clasa a VII-a si a VIII-a care au sustinut teza cu subiect unic la matematica au reusit sa promoveze examenul in procent de 74,7%.


La clasa a VIII-a, gradul de promovabilitate a fost mul?umitor, reu?ind s? ia not? de trecere 78,29% dintre cei 4.639 de elevi care au sus?inut proba.


Pentru elevii de clasa a VII-a, complesiti de emotiile primelor examene, nu a fost chiar asa de usor, in ciuda pregatirilor temeinice, considerand matematica cea mai complicata proba. Dintre cei 4.735 de elevi de clasa a VII-a care au dat proba la matematic?, peste 1.300 au luat sub cinci. Doar 71,17% au trecut cu bine, reu?ind s? ia not? de trecere.


Si la nivel de tara procentul promovabilit??ii a fost mai mare la clasa a VIII- a (78,2%) fa?? de clasa a VII-a (71,1%).


?


Geografia, preferata de elevii de clasa a VIII-a


Referitor la proba la alegere sustinuta doar de elevii claselor a VIII-a, conform statisticilor, geografia a fost preferata elevilor. Un procent de 66% din candidati au ales geografia, iar restul Istoria.


In judetul Brasov, la proba la alegere a tezelor unice s-au prezentat 4.500 de elevi, care au avut? de rezolvat varianta de subiect cu numarul trei, din cele 10 posibile. Atat profesorii, cat si elevii sustin ca subiectele au fost usoare, accesibile tuturor. „Subiectele au fost usoare, am reusit sa le rezolv si sunt sigura ca voi lua o nota mare. De aceeasi parere sunt si colegii mei care au dat proba la georgrafie. S-a respectat modelul subiectelor pe care le-am gasit pe Internet”, sustine Andreea Ion, eleva in clasa a VIII-a.


Urmatoarea proba si ultima din aceasta sesiune va avea loc in 14 decembrie, la limba si literatura romana.


?


Laura Moise


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.