Sarbatorile de iarna

Sarbatorile de iarna

0 145


Plecand din zanoaga bunului simt m-am avantat catre privirile oamenilor intalniti pe strada. Nu comentez ochii verzui care trazneau spre mine. Am vazut doar tristetea brasoveanului cumplit afectat de bunastarea sa. Ca sa plang pentru el – sau din cauza lui – nu pot. Am belelele mele.


As vrea sa ii surad, macar de complezenta.


Dar brasoveanul este grabit sa scape de valul care il cioparteste si sa ajunga dupa usa ce ii ofera nevasta si copii.


Mi-e lene? Incerc sa ma ascund dupa deget? Mi-as dori sa pot face asa ceva !


Din casele fripturistilor comenteaza cuptorul. Plopul bate in geam din ramurile esecului, ca asa s-a obisnuit. Gazul il voi plati la anu’, iar apa o voi lua din izvoare. Pentru spalat asteot ploi si ninsori.


Vecin cu accesul spre rai voi canta ca bradul este frumos cu toate ca m-a costat painea pe trei saptamani si mosul da din umeri la sectorul cadouri. Nevasta o sa-mi spuna ca sunt un bou – i-am dovedit de multe ori contrariul, fara sa proptesc lacrimi in repetitie – si ne vom impaca in patul cozii de peste.Ca sa o recuceresc ii voi promite alta sezatoare, Ca mai obosesc si eu.


Sa va povestesc ce o sa mai patiti?


Ma dor privirile brasovene in goana dupa ceva ce are doar floare de mucegai.Si in spatele regiei? complezente mi-as dori licar de mai bine.


?


Dan Bota


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.