Varianta 3 pentru teza la geografie sau istorie

Varianta 3 pentru teza la geografie sau istorie

0 138

Peste 214.000 de elevi de clasa a aVIII-a din tara, dintre care 5.000 din judetul Brasov, au sustinut, marti, 11 decembrie, proba la alegere la istorie sau geografie, in cadrul sesiunii noiembrie-decembrie a tezelor cu subiect unic, examen care inlocuieste in acest an testele nationale. Varianta de subiect extrasa a fost cea cu numarul 3. Extragerea variantei de subiect a fost facuta in prezenta Comisiei Nationale de organizare, dupa care, acesta a fost distribuita catre unitatile de invatamant pana la ora 11.30. Proba a inceput la ora 12.00, iar durata sustinerii a fost de doua ore.


Proba la limba si literatura romana va incheia sesiunea tezelor unic, pe data de 14 decembrie. Tezele vor fi evaluate in centre special desemnate in acest sens. Fiecare lucrare va fi evaluata de doi profesori, altii decat cei din unitatile de invatamant de la care provin tezele.


?


Baremul de corectare si subiectele pe Internet


Baremul si subiectele vor fi postate pe site-ul examene.edu.ro, dupa desfasurarea fiecarei teze cu subiect unic. Evaluarea lucrarilor va dura maxim trei zile pe baza unui punctaj pe scara 1-100, acordandu-se 90 de puncte pentru raspunsurile corecte si complete si 10 puncte, din oficiu, cu respectarea stricta a baremului unic de evaluare si notare.


Dupa perioada de analiza a tezelor se pot depune eventualele contestatii la comisia din unitatea de invatamant. Termenul limita pana la care acestea pot fi depuse este 11 ianuarie 2008.


?


Laura Moise

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.