Elevi fictivi in clase goale

Elevi fictivi in clase goale

0 183

Acest lucru se intampla la Brasov, unde exista, la o anume scoala – nu vreau sa fac reclama, nici pozitiva, nici negativa! – clase cu elevi fictivi, si aceasta pentru ca profesorii sa-si pastreze posturile.
Intr-adevar, pentru ca profesorii sa isi pastreze posturile, scoala, conducerea ei, s-a organizat in asa fel, incat exista mai multe clase cu doar cate sase elevi.
Acest lucru, chiar daca nu va vine sa credeti, se intampla, repet, la o scoala din Brasov, unde profesorii i-au impartit pe elevi in clase cu doar cativa elevi, dar au avut grija ca in catalog sa treaca cel putin 20 de copii. Totul intr-unul din primele orase ale tarii, nu la Burdufanii din Deal.
Si asa, doar sase elevi veneau la cursuri, restul fiind ori repetenti “veterani”, ori din cei care se lasasera de scoala. Dar, pana la urma, de facatura s-a auzit si la Inspectoratul Scolar.
Acuma, elevii care frecventeaza cursurile scolii vor fi adunati in cate o singura clasa, pe fiecare an de studiu.

Profesorii si invatatorii sunt in ancheta
Inspectoratul Scolar Judetean, cu o anumita intarziere a trecut la anchetarea profesorilor si invatatorilor.
Pana acuma ancheta a scos la iveala ca, de pilda, intr-o clasa erau 20 de elevi in catalog, dintre care 15 erau inscrisi fictiv. S-au gasit cazuri in care au fost create si cate trei clase de acest fel, pe an, numai pentru a pastra posturile profesorilor.
Se pare ca pe fir vor intra si Politia si Parchetul.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.