Diabetul = boala secolului XXI

Diabetul = boala secolului XXI

0 157


Unii specialisti numesc diabetul drept boala secolului in care tocmai ne aflam.? Si acest lucru pe buna dreptate, avand in vedere cifrele ingrijoratoare ale evidentelor medicale.


Astfel, anul trecut se consemnau circa 600.000 de bolnavi in Romania, dupa cum glasuiesc statisticile Organizatiei Mondiale a Sanatatii, dar numarul real ar fi unul dublu., ceea ce ar insemna ca 5% din populatia tarii sufera de diabet. Iar ingrijorator este faptul ca boala apare la varste tot mai fragede.


Si la noi in tara, ca, de altfel, pe tot globul, ritmul cresterii imbolnavirilor ia amploare, intr-un an numarul bolnavilor dublandu-se, mai ales in randul copiilor si al tinerilor, adica a segmentului de populatie intre 8 si 18 ani.


Prof.dr.Maria Mota arata, ca o principala cauza a imbolnavirilor, obezitatea crescanda in randul tinerilor si copiilor. Si aici este vorba de o hrana necorespunzatoare, pe baza de grasimi multe, cu adaosuri nu intotdeauna dintre cele mai sanatoase, si lipsa de miscare fizica.


In urma analizelor facute prin programul de sanatate, s-a constatat ca un sfert dintre romani este suspectat de diabet, cifra ce se cere un serios semnal de alarma.


Iar pe plan mondial un sfert de miliard este dependent de insulina.


Cifre seci, dar ingrijoratoare. Deci mare atentie la ce si cum mancati.


?


Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.