Initiativa demna de noul drum ales

Initiativa demna de noul drum ales

0 153

?


?


?


Niste oameni fara pretentii, dar cu multa bunavointa fata de naturalul sanatos, au poposit si la Brasov? pentru a promova o noua cultura a existentei intr-un si cu un mod de viata fara imixtiunea artificialului.


Dupa cum am aflat de la doamna Iulia Dragut, Asociatia Culturala Euro Est Alternativ? doreste sa arate cum se poate imbina utilul cu placutul.


Aceasta asociatie, cu rezonanta internationala, prin concursurile organizate in aer liber incearca sa readuca omul la o viata sanatoasa si sa-l indeparteze de la artificiile unui secol prea grabit.


In materialul de fata doresc sa prezint, pe scurt, idea principala a unui eveniment unic pe plan international. Iata despre ce este vorba.


Aceasta asociatie non-profit doreste sa ofere omului de toate categoriile sociale o apropiere de natura in care traieste si cu care ar trerbui sa traiasca in buna intelegere. Caci natura il hraneste pe om din prisosul ei si fara a-si dori interventii brutale.


Astfel aceasta asociatie organizeaza in tara concursuri de gatit la care pot participa persone care iubesc gatitul ecologic si o hrana pe masura acestuia.


Totul se desfasoara in aer liber, dovedindu-se a fi si un eveniment cultural prin acompanierea prepararii bucatelor cu manifestari culturale. Se ofera muzica intr-o gama larga de genuri, sunt prezente spectacole de pantomime si parade ale modei. Nici copiii nu sunt uitati, oferindu-li-se spectacole cu papusi.


In acest cadru general se remarca eliminarea stilului de balci si, mai ales, respectarea elementarelor norme ecologice. Astfel, focurile la care concurentii trebaluiesc spre prepararea bucatelor sunt facute pe placi de gresie, pentru a nu arde iarba. Se pot folosi, drept combustibil, lemne, carbuni sau butelii cu aragaz de campanie. Totodata se doreste promovarea bucatariei fara foc, mai pr?cis a celei naturiste, spre binele organismului uman.


Se intelege de la sine ca nu este uitata promovarea bucatariei traditionale romanesti, chiar cu micile influente ale vecinilor.


Aceasta actiune, cu promovare in toata tara si cu finalizare – concurs final de gatit in aer liber – dorit la Brasov datorita decorului pe care l-ar oferi, este sprijinita de Asociatia Bucatarilor si Cofetarilor, in rol principal aflandu-se domnul Burtea, cunoscutul gastronom brasovean.


Se poate mentiona faptul ca la concurs are libera participare oricare doritor de a demonstra placere si pricepere in arta culinara, fara restrictii tematice si cu acceptarea fanteziei cat mai bogate.


Vom reveni cu amanunte


?


Dan Bota ?


?


?


?


COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.