Programul de munca pe timpul noptii determina aparitia cancerului

Programul de munca pe timpul noptii determina aparitia cancerului

0 137

Cancerul, aceasta boala necrutatoare a mileniului trei, face tot mai multe victime in randul oamenilor, indifferent de varsta, sex sau rasa. Cercetatorii au incercat din rasputeri sa gaseasca, in primul rand, cauzele care favorizeaza aparitia acestei boli. Multe dintre teoriile acestora s-au indreptat spre stilul de alimentatie al fiecaruia, alimentele care contin conservanti si E-uri fiind considerate un real pericol.


Se pare ca ultimele cercetari si-au indreptat atentia sis pre alte lucruri: stilul de viata al fiecaruia dintre noi.


Astfel, Centrul International de Cercetari asupra Cancerului (CIRC/ IARC), agentie din cadrul Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS), au ajuns la concluzia ca munca pet imp de noapte ne predispune la cancer.


Vincent Cogliano, specialist epidemiolog al CIRC, este unul dintre cercetatorii care sustin aceasta teorie: „Turele de noapte neregulate, adica alternarea neregulata de perioade de munca zi-noapte… care perturba ritmul biologic, pot fi incluse in aceeasi categorie cu alti factori cancerigeni «probabili», precum gazele emanate de motoarele diesel sau alte substante («PCB», adica bifenilii policlorurati, tricloretilen sau pesticide), razele ultraviolete sau plumbul din vopselele vechi sau din vechile tevi de apa”.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.