Iliescu acuza: cele mai proaste rezultate din istoria PSD

Iliescu acuza: cele mai proaste rezultate din istoria PSD

0 153


Europarlamentarele au trecut si odata cu ele si linistea liderilor care au avut ocazia sa vada ca electoratul nu-i iubeste ca sarea in bucate asa cum credeau ei, inspirati din povestile CURS, IMAS, METROMEDIA si mai eu stiu ce autori de basme electorale.


Cel mai expus dintre lideri este totusi Mircea Geoana, aflat in fruntea unui partid care de la procente ce depaseau binisor 50% a cazut drept la 21% si a ajuns ca se si bucura de asta, considerand ca sta foarte bine in preferintele electoratului. Ma rog, asa zice Geoana, care se declara multumit. „Dupa trei ani de cautari si de atacuri interne, scorul electoral obtinut la alegerile de duminica este multumitor”, zice el.


E parerea lui, nu i-o poate lua nimeni iar Consititutia ii garanteaza dreptul de a avea pareri.


Doar ca socoteala lui Geoana nu se potriveste cu socoteala lui Iliescu. De matematica vorbim!? Presedintele de onoare al PSD ii imputa “Prostanacului” “cel mai mic scor electoral din istoria sa”. Nu e clar daca din istoria lui Iliescu sau din istoria PSD dar e valabil oricum. Intr-adevar, cel mai mare partid din opozitie si pana acum din tara, coboara vertigions spre popularitatea lui Sogor Csaba. Solutia pentru aceasta aterizare la punct fix este, in opinia lui Iliescu, congresul:


„Fara ?ndoiala ca se impune o analiza dupa rezultatele obtinute de PSD dupa acest scrutin si cred ca o analiza se impune ?n perioada urmatoare la nivelul tuturor structurilor de partid. Poate si un Congres extraordinar, trebuie judecat”, a spus fostul sef al statului.


Ii place sau nu lui Geoana situatia, e treaba lui! A ignorat in momentul in care s-a inhamat la conducerea mamutului pesedist un fapt extrem de simplu: la noi, partidele sunt doar niste sateliti ce graviteaza in jurul unor lideri – brand ca Iliescu, Basescu, Vadim, “cei mai iubiti fii”; ca sa ai succes in fruntea unui partid nu trebuie numai sa fii ales, ci mai cu seama sa fii un simbol, lucru pe care , daca nu ai o carisma iesita din comun, trebuie sa il construiesti cu migala. Geoana n-a fost crescut sa ajunga lider si de-aceea nici nu este.


Din acest punct de vedere Iliescu are dreptate. Congresul trebuie sa il aduca pe Geoana cu picioarele pe pamant. Dar dupa Congres ce-o sa fie? Imi vin minte cateva simboluri ale PSD, dara alea sunt ocupate cu DNA. Ramane Iliescu. Dar, dupa cum spunea chiar el, nu mai are 70 de ani! Ce urmeaza?


COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.