Jucariile cancerigene

Jucariile cancerigene

0 157

Cum primul criteriu este pretul, cele mai cautate sunt papusile, masinutele si maimutoii fabricati in China. Asta in ciuda faptului ca, de-a lungul timpului, acestea au ridicat multe semne de intrebare la capitolul siguranta. Cele mai multe se vand in engros-uri, sau in pietele din cartierele marginase. Ce nu se stie insa este ca jucariile de o calitate indoielnica, le pot pune copiilor viata in pericol. Nu putine au fost cazurile cand, in urma controalelor desfasurate de autoritati, cele mai multe astfel de obiecte au fost declarate neconforme, ba chiar periculoase pentru cei mici.


Pe tarabele din engros-uri aproape pe niciun astfel de produs nu se specifica varsta pentru care este indicat, iar de instructiuni si avertismente nici nu poate fi vorba. Daca la prima vedere par inofensive, jucariile chinezesti, in special cele compuse din piese mici, pot fi usor inghitite si, astfel, ar putea provoca sufocarea. Ursuletii din plus pot fi, de asemenea, periculosi pentru ca sunt umpluti cu diverse materiale, cu care copiii se pot ineca.


Din datele laboratorului de testare a jucariilor din Bucuresti reiese ca foarte multe masinute si figurine din plastic sau din lemn, viu colorate, contin in vopsea elemente chimice, intre care arsen, plumb si mercur, peste limitele admise. Aceste substante sunt inhalate de copii si, in timp, pot fi cancerigene. In prezent, numai 5% din jucariile aflate pe piata sunt de fabricatie autohtona, restul fiind importate din China, Taiwan, Malaezia sau Indonezia.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.