Sfanta Mare Mucenita Ecaterina

Sfanta Mare Mucenita Ecaterina

0 147

Sfanta Ecaterina, pe care crestinii o sarbatoresc la 25 noiembrie, a trait pe vremea lui Maximian, cel ce domnea impreuna cu Diocletian. Ecaterina s-a nascut in Alexandria, fiind fiica de neam imparatesc. Desteapta, frumoasa, crescuta in belsug, Sfanta Ecaterina a dobandit cunostinte rare si multa invatatura, ajungand, foarte de tanara, printre cei mai de seama intelepti ai vremii sale.


Povestea Sfintei Ecaterina

In zilele prigoanei pornite impotriva crestinilor de imparatul Diocletian, sosind Maximian in Alexandria Egiptului, a fost prinsa si Sfanta Ecaterina pentru marturisirea ei cea in Hristos. Deci, a fost pusa la batai grele si la sangeroase chinuri, din care a iesit nevatamata.
Sfanta a fost silita de Maximian sa se infrunte cu o adunare de filosofi pagani, ca sa dovedeasca in fata poporului, desertaciunea zeilor. Pentru ca era crestina a fost inchisa in inchisoare si supusa la chinuri grele. Cu intelepciune, a convertit la crestinism 150 de ritori si alti multi pagani. Toti acestia au fost ucisi impreuna cu Ecaterina. Trupul ei se afla la manastirea Sfanta Ecaterina, pe muntele Sinai.


Ce se spune in popor despre aceasta zi:

Sarbatoarea este celebrata in special de femeile care poarta numele sfintei. Sfanta Ecaterina ar fi fost sora Sf. Nicolae, despre care se crede ca ar fi fost nebuna. De aceea, sfanta pazeste de boli si nebunie.

In acesta zi nu se lucreaza, ca e pericol de foc.

Laura Moise

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.