OMS: obezitatea in crestere in Uniunea Europeana

OMS: obezitatea in crestere in Uniunea Europeana

0 159

?


Organizatia Mondiala a Sanatatii atentioneaza asupra cresterii ingrijoratoare a obezitatii in Uniunea Europeana.


Conform unui studiu realizat de specialistii OMS, cetatenii europeni fac prea putina miscare si consuma prea multe calorii.


Specialistii sustin ca obezitatea infantila este ingrijoratoare pentru ca se estimeaza ca in prezent exista 3 milioane de elevi obezi in Europa si anual cca 85.000 de copii devin obezi.


Obezitatea infantila, spun medicii, se afla la originea bolilor manifestate la maturitate, precum diabetul de tip II.


Jumatate din populatia adulta a Uniunii Europene este obeza, un sfert dintre elevi sunt supraponderali si este foarte probabil sa devina mai tarziu obezi, Printre cauzele principale se mentioneaza ca fiind stilul de viata sedentar si consumul alimentelor de tip fast food.


?


Publicitate mai putina


Anumite masuri au fost deja adoptate, intre ele fiind suspendarea publicitatii pentru bauturile zaharate destinate copiilor, reformularea retetelor in vederea diminuarii sarii, zaharului si grasimilor, precum si promovarea activitatilor sportive in scoli.


Comisia Europeana are in vedere finantarea a numeroase proiecte inclusiv in plan legislativ. Printre prioritati – etichetarea clara si informativa a alimentelor cu specificatii privind continutul in grasime si zahar.


Avertismentul OMS este clar: costul uman, datorita evolutiei alarmante a aobezitatii, este inacceptabil.


Obezitatea provoaca o serie de boli cronice, diabet, anumite tipuri de cancer si afectiuni cardiace, iar in cazul copiilor tendinta mareste riscul imbolnavirilor si reduce speranta de viata.


?


Iza M.


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.