Europa nu-i pregatita sa ne primeasca

Europa nu-i pregatita sa ne primeasca

0 145


Presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a abordat, in cadrul campaniei pentru alegerile europarlamentare, tema imigrantilor. In opinia sa Europa nu este pregatita pentru valul de imigranti din Europa de Est, cu atat mai putin pentru imigranti din alte zone ale globului.


„Va exista tendinta unor valuri migratoare spre tarile bogate. Dar iata ca Europa nu e pregatita nici macar pentru migratia interna, din jumatatea de est, mai saraca, spre jumatatea de vest”‘, a spus Ion ?Iliescu, adaugand ca daca inainte de 1989 vestul Europei punea accent pe libertatea de circulatie, acum problema este un pic diferita, vestul nepuatnd face fata noilor probleme aparute odata cu ultimele doua valuri de aderare.


Dupa cum spune fostul presedinte, problemele deriva din diferntele de nivel de trai intre este si vest, diferente care nu permit o dezvoltare unitara si o abordare comuna a diferitelor probleme.


„Exista o interdependenta intre problemele nationale si problemele europene. De asta data, problemele noastre nationale, care au o multitudine de fatete, devin problemele Europei. Inclusiv aceste decalaje. PIB-ul nostru pe cap de locuitor, la o treime din PIB-ul mediu al UE. Asa ceva nu poate sa asigure un cadru de dezvoltare a Europei in ansamblu


Iliescu este de parere ca avem nevoie de sprijin pentru ca romanii care parasesc tara in cautare de munca sa se poata integra si sa nu le fie ingradite drepturile de cetateni europeni. Sprijinul cel mai consitent a fost primit pana acum de la socialistii europeni, mai deschisi problemelor sociale, aratand ca relatiile cu acest grup parlamentar european trebuie fructificate si pe viitor.


„Trebuie sa tinem cont de asta, pentru ca intelesul este acela ca socialistii sunt cei mai receptivi la problema decalajelor. Trebuie sa stim sa ne folosim de cei care pot sa ne sprijine”, a mai spus ?Iliescu.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.