Din culisele Festivalului de Dramaturgie Contemporana

Din culisele Festivalului de Dramaturgie Contemporana

0 163

Editia din acest an cu numarul 19 include 11 piese de teatru si patru lansari de carte. De asemenea, ca o premiera, in cadrul festivalului se va promova un volum de dramaturgie portugheza, eveniment ce va fi sustinut de un dramaturg lusitan.


Piesele apartin stagiunii 2007, cu o singura exceptie “Mascariciul” de Cehov sustinut de Teatrul “Bulandra”, piesa ce are o vechime de doi ani.


Festivalul are , ca de obicei, un caracter competitiv, juriul realizand ierarhii pentru urmatoarele categorii: spectacol, scenografie, actor, actrita, regie, precum si un premiu special care este acordat la latitudinea juriului.


Juriul din acest an ii are in componenta pe urmatorii: Ludmila Potlojoclu – presedinte, critic de teatru, Doina Pop – critic de teatru, Ioana Dragoescu – scenograf, Mircea Diaconu – actor si George Ivascu – actor.


Doua dintre spectacole se vor sustine cu publicul pe scena.


Bugetul de anul acesta se situeaza in jurul valorii de 165.000 ron, Primaria Brasov? sustinand evenimentul cu mai putin de 50% din valoare, conform declaratiei domnului Claudiu Goga, directorul teatrului “Sica Alexandrescu”.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.