Turistii straini nu vor sa se cazeze in Romania

Turistii straini nu vor sa se cazeze in Romania

0 137

Numarul turistilor straini care n-au vizitat tara a fost in crestere fata de anii precedenti. Cu toate acesteam cei care au poposit cateva zile pe meleagurile nostre si s-au cazat la pensiunile si hotelurile autohtone a fost mult mai redus.


Conform datelor Federatiei Patronatelor din Turismul Romanesc numai 20,1%, respectiv 1,5 milioane straini au ales serviciile de cazare din Romania. Iar dintre acestia, jumatate au apelat la serviciile agentiilor de turism romanesti, restul preferand fie sa calatoreasca pe cont propriu, fie sa apeleze la serviciile agentiilor din tarile lor. FPTR considera ca acest fapt se datoreaza unei proaste promovari a turismului de incoming. Cei mai multi turisti straini cazati in raport cu numarul celor intrati


1. Spania (89%) 2. Danemarca (74,6%) 3. Regatul Unit (64,2%) 4. America de Sud (64,9%) 5. America de Nord (63,4%)


Cei mai putini turisti straini cazati in raport cu numarul celor intrati 1. Repulica Moldova (1,6%) 2. Ucraina (1,7%) 3. Bulgaria (2,4%) 4. Serbia (3,6%) 5. Ungaria (5,5%)


„Apreciem ca in anul 2008 se va imbunatati raportul dintre turistii care intra in Romania si cei care apeleaza la servicii de cazare, raportul actual de 20,1% fiind total necorespunzator. Daca in cazul sosirilor din tarile vecine se poate justifica procentul redus al celor care solicita servicii de cazare prin durata mica a sederii in Romania (trafic la frontiera), in cazul sosirilor din celelalte tari consideram ca nu exista suficienta preocupare pentru promovarea turismului de incoming si nu excludem si unele inadvertente in colectarea datelor”, se arata in comunicatul oferit de FPTR.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.