Despotism liberal de Brasov

Despotism liberal de Brasov

0 196

Democratul brasovean Ladislau Hathazi a descoperit, la ultima conferinta de presa, un detaliu interesant al manierei peneliste de conducere a Brasovului. Fostul primar al orasului, Ioan Ghise, si actualul presedinte al CJ, Aristotel Canescu, au in comun mai mult apartenenta politica la acelasi partid. Ceea ce-i apropie este o constanta a felului penelist de a-si exercita prerogativele.


Pe vremea celor doua mandate in care a fost primar de Brasov, dar mai ales in ultimul, Ghise s-a specializat in calatorii in strainatate. Nici n-avea prea multe de facut in urbe; Consiliul Local, ghidonat de pesedisti incardasiti cu pedisti, obisnuia sa-i reteze si cele cateva initiative pe care le avea in materie de administratie locala. Ghise a avut insa inspiratia, paguboasa ce-i drept pentru oras, de a da fuga in strainataturi ori de cate ori scapa din menghina CL. Cand pleca, isi delega atributiile secundare celor doi viceprimari, ca sa fie sigur ca in lipsa lui nu se ia vreo hotarare importanta. Furia administrativa a actualului primar Scripcaru a fost pregatita de un mandat lung de ros zabala sub saua lui Ghise.


Miza afacerilor pe care le deruleaza la Brasov il tine acasa pe seful judetului, liberalul Aristotel Cancescu. Omul nu pleaca, dar ar vrea mult sa-i vada plecati pe altii. Cum ar fi cei doi vicepresedinti pedisti care-l secondeaza la sefia Consiliului Judetean. Alte deziderate, dar acelasi despotism liberal la impartirea atributiilor pentru subalterni. Mult mai versat si inovator decat Ghise, Cancescu nu se multumeste sa delege sarcini infime secunzilor. Ca sa nu-i ocupe lui timp, chiar si pe cele importante le-a trecut legal in sarcina managerului de judet Ispas, infiintat peste noapte.


Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.