DESPRE TRANSPIRATIE ( II )

DESPRE TRANSPIRATIE ( II )

0 187

Pe langa factorii externi, se mai cunosc si nenumarati factori interni care pot declansa transpiratia.


?


Un supraponderal elimina greu prin stratul de grasime caloriile suplimentare produse de celule in cadrul metabolismului. Astfel el transpira abundant. Deasemenea, mancarurile foarte condimentate sau un exces de cofeina irita nervul simpatic, care, la randul sau, activeaza glandele sudorifice.? ?


O alta cauza a transpiratiei abundente poate fi nefunctionarea la parametri normali a glandei tiroide sau alta boala metabolica.


In ce priveste transpiratia mainilor si picioarelor, aceasta depinde mai degraba de o toana a naturii. Caci activitatea nervului simpatic se face acolo remarcata unde sunt mai multe glande sudorifice, iar acestea sunt mainile si picioarele.


?


Cea mai recomandata metoda impotriva transpiratiei este imbaierea , mai ales a mainilor si picioarelor, intr-o infuzie din urmatoarele plante: coada calului, musetel, salcie/rachita, trifoi, stejar, nuc. Se pot aplica si cataplasme. Pentru uz intern se foloseste un preparat din jales si beladona, dar numai dupa consultarea medicului.


?


Se mai transpira des si in situatii speciale, cand nervii sunt incordati: examene, trac inaintea unui anume eveniment deosebit si alte asemenea. In aceste cazuri este contraindicata folosirea de calmante, care reduc puterea de concentrare. In asemenea cazuri sunt mai indicate exercitiile de destindere


?


Am incercat sa va oferim o privire de ansamblu asupra unui fenomen natural, dar neplacut in relatiile intersociale. Speram sa va fie de folos. Insa cel mai bine este, daca suferiti de acest fenomen, sa consultati medicul.


?


Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.