Profesorii au salarii mai mici decat oricare alte persoane cu studii superioare

Profesorii au salarii mai mici decat oricare alte persoane cu studii superioare

0 198

Sa recapitulam putin legile acestea haotice care nu aduc nimic bun unei tari proaspat intrate in Uniunea Europeana. Asadar, confrom legii, salariul minim pe care trebuie sa-l aiba un absolvent de studii superioare este de 8 80 lei noi. Pentru a obtine meseria de profesor, fie el de scoala generala, liceu sau universitar, trebuie, in primul rand, sa fi absolvit o facultate de profil. Facultatile, din cate stim noi, sunt incluse in universitati care reprezinta unitati de invatamant superior. Salariul pe care statul il ofera unui profesor este de aproximativ 500 / 600 lei noi. Trageti d-voastra concluziile.


Ministrul Muncii, Paul Pacuraru, ne lamureste?: salariul personalului didactic cu studii superioare se stabileste prin lege, la fel ca si in sanatate sau alte sectoare de activitate, si nu in baza Contractului Colectiv de Munca (CCM). Tot acest miniscandal va fi inabusit in cat de curand, chiar daca profesorii doljeni care au indraznit sa ceara respectarea articolului 40 din Contractul Colectiv de Munca Unic la Nivel National pe anii 2007-2010 din 29 decembrie 2006, au castigat definitiv si irevocabil un proces.


Ministrul ameninta cu recursul, din cauza faptului ca nici Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului (MECT), nici Ministerul Muncii, Familiei si Egalitatii de Sanse (MMFES) sau Inspectoratul scolar Dolj nu au fost invitate in fata instantei.


Acesta declara?: „Salariul minim brut negociat se aplica celor cu salarii stabilite in baza negocierii. Personalul didactic cu studii superioare nu intra in aceasta categorie si, prin urmare, acest subiect din ultimele zile este fals si instanta a fost in eroare atunci cand a dat castig de cauza sindicatului, intrucat toate ca actiunile de acest tip au fost respinse de celelalte instante din tara”.


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.