O noua metodologie de sustinere a bacalaureatului

O noua metodologie de sustinere a bacalaureatului

0 231

Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului a finalizat si a publicat pe site-ul ministerului, www.edu.ro, Metodologia de organizare si desfasurare si calendarul examenului national de bacalaureat 2008.


Recent aprobata metodologie stabileste reperele esentiale pentru organizarea si desfasurarea celor doua sesiuni, dar contine si cateva elemente de noutate.


?


Noutati la bac


Cea mai importanta este aceea ca subiectele elaborate de Centrul National pentru Curriculum si Evaluare din Invatamantul Preuniversitar, inclusiv traducerea lor pentru elevii apartinand minoritatilor nationale, vor fi postate pe Internet in data de 1 martie 2008.


Alt element de noutate il reprezinta faptul ca atributiile persoanelor care compun comisiile de bacalaureat din centrele de examen, centrele zonale de evaluare si centrele judetene/regionale de contestatii au fost clar stabilite si delimitate. Astfel, fiecare component (presedinte, vicepresedinte, secretar, profesor examinator la probele orale si la probele practice, profesor evaluator, asistent, membru) are atributii specifice, practic o „fisa a postului” pe care trebuie sa o respecte.


Potrivit Legii Invatamantului nr. 84/1995, examenul national de bacalaureat consta in sustinerea a doua, respectiv, trei probe comune (cazul minoritatilor) si a trei probe diferentiate, in functie de filiera si profil. Prima sesiune a examenului de bacalaureat din anul 2008 este programata intre 23 iunie – 9 iulie, iar a doua, intre 18 august – 1 septembrie.


?


Laura Moise


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.