Amenzi de 30.000 de lei pentru doi primari

Amenzi de 30.000 de lei pentru doi primari

0 233

Institutia Prefectului Brasov este decisa sa ia masuri drastice impotriva administratiilor loacale care nu respecta legiile fondului funciar.


Subprefectul Szakal Andras a amendat deja doi primari brasoveni, din localitatile Voila si Cristian, cu 10.000 si, respectiv, 20.000 de lei, pentru tergiversarea aplicarii legilor fondului funciar.


?


Szakal i-a aplicat marti o amenda de 10.000 de lei primarului localitatii Voila, Ovidiu Serban, fiindca acesta a tergiversat aplicarea legilor fondului funciar in comuna, dupa ce in urma cu o saptam?na, Dragos Serafim, a primit acelasi „tratament”, cu mentiunea ca amenda a fost de 20.000 de lei.


?


Subprfectul si-a motivate decizia prin faptul ca in urma verificarilor pe care le-a facut in localitatea Voila, a constatat ca membrii Comisiei locale de fond funciar nu s-au reunit niciodata in cursul acestui an, iar cele 329 de solicitari, depuse de cetateni in baza Legii nr. 247/2005, n-au fost nici acum solutionate, la doi ani de la intrarea in vigoare a actului normativ.


?


Atributia de convocarea a Comisiei revine primarului, potrivit legislatiei, deoarece el este presedintele acestui for. Mai mult, edilul din Voila nu s-a preocupat de identificarea terenurilor disponibile din localitate. Conducerea Primariei Voila a primit termen p?na pe 6 octombrie sa transmita dosarele pe Legea nr. 247 la Prefectura”, a declarat Szakal Andras.


?


La sfarsitul lunii trecute, Autoritatea Nationala pentru Restituirea Proprietatilor (ANRP) a luat masura sanctionarii primarului din Cristian, Dragos Serafim, dupa ce a constatat neimplicarea acestuia in activitatea Comisiei locale de fond funciar, precum si pentru refuzul de a retroceda 144 hectare de teren. Serafim a fost amendat de inspectorii ANRP cu 20.000 de lei


?


Cu taote ca, s-au facut demersuri de catre Prefectura? si s-a reusit obtinerea a 144 hectare de teren de la Institutul pentru Pajisti Magurele, in beneficial comunei Cristian, cetatenii comunei nu au primit nici un metru patrat de teren, membrii Comisiei de fond funciar refuz?nd sa imparta terenul. Motivul invocat de acestia este ca terenul in cauza s-ar cuveni altor cetateni, care in 1991 au primit suprafete reduse cu 23%.


?


Szakal a purtat o serie de negocieri la Cristian si i s-a promis ca loturile vor fi restituite, insa, la doua zile distanta, membrii Comisiei au „sucit bobul”. De altfel, exista supiciuni ca in comuna Cristian se fac speculatii imobviliare cu terenurile din comuna, mai mutti consilieri locali, dar si reprzenetanti ai administratiei judetene fiind implicati in afaceri prospere cu suprafetele de teren ale localitatii. Cum exista pericolul pierderii suprafetei alocate de la Institut, suprefectul a sesizat conducerea ANRP.


?


Marius Ola


?


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.