Vremea se raceste accentuat in toata tara

Vremea se raceste accentuat in toata tara

0 235


Administratia Nationala de Meteorologie a emis o atentionare meteo Cod galben pentru toata tara pana la sfarsitul acestei saptamani cand vremea se va raci accentuat in toate regiunile.


Racirea va incepe din zona de vest, astfel incat temperatura aerului va ajunge la valori mai scazute cu aproximativ 8-10 grade Celsius fata de valorile normale pentru aceasta perioada a anului.
Potrivit meteorologilor instabilitatea atmosferica va fi accentuata si cantitatile de precipitatii vor depasi local 25-30 de litri pe metru patrat, la inceput in Banat, Crisana si Maramures, apoi si in Transilvania, nordul Olteniei, al Munteniei si al Moldovei. In zona montana, pe arii restranse, se vor depasi 50 de litri pe metru patrat.
Vantul va prezenta intensificari in toate regiunile cu viteze de pana la 60-65 de kilometri la ora, iar in zonele de munte de 80-100 de kilometri la ora.


Turistii care doresc sa isi petreaca urmatoarele zile la munte, la peste 2.000 de metri altitudine, la Balea Lac, vor fi nevoiti sa indure ploile si temperaturile nocturne de pana la minus un grad, conform meteorologilor.
Frigul si ploile nu sunt singurele probleme pentru turistii de la Balea, ci si vizibilitatea redusa pentru cei care urca Transfagarasanul.
Daca vantul va fi puternic si ceata deasa, telecabina nu va putea transporta turistii de la Cascada Balea la Lacul Balea, situat la 2.050 de metri altitudine.
In Judetul Harghita, in apropiere de Gheorghieni, s-a inregistrat si prima temperatura negativa din aceasta toamna.


?


Iza M.


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.