Retete vechi pentru tratarea diferitelor afectiuni.

Retete vechi pentru tratarea diferitelor afectiuni.

0 251

?


Va prezint cateva retete naturale pentru tratarea diferitelor afectiuni usoare.



  • Bolnavii astmatici trebuie sa bea ceai de frunze de podbal sau sa stoarca zeama din frunze si s-o amestece, intr-o cana, cu lapte de capra. Se bea din acest preparat dimineata si seara.

  • Calmarea picioarelor ranite, obosite de prea mult umblat sau din cauza unor pantofi incomozi, se folosesc comprese cu frunze de brusture. Acestea se aplica in doua-trei straturi, dupa ce le-au fost zdrobite nervurile.

  • Curatarea ficatului e bine sa mancam dimineata, pe stomacul gol, cate doua-trei plante intregi de papadie, fara floare. Cine nu suporta gustul amar al radacinii isi poate face o salata din frunzele tinere. Acest tratament poate fi urmat multa vreme, pentru ca papadia se gaseste in stare proaspata pana toamna tarziu.

  • Degeraturile se vindeca daca se tin mainile sau picioarele degerate intr-o infuzie concentrata de frunze de nuc. Infuzia trebuie sa fie neaparat rece.Infuzia de frunze si flori de nuc se poate adauga in apa in care se clateste parul, pentru a-i da acestuia o culoare mai stralucitoare, pentru a-i intari radacina si pentru a indeparta eventualii paraziti (purici, paduchi).

  • Durerile de dinti se calmeaza cu ceai de cimbrisor salbatic. De asemenea, copiilor slabi, distrofici, fara pofta de mancare, apatici li se pune in apa de baie o infuzie concentrata de cimbrisor. Efectul va fi spectaculos.

  • Durerile de reumatism si de guta dispar daca se bea ceai de ciubotica-cucului, mai ales cand vremea este ploioasa. In fiecare primavara, este indicata o astfel de cura din ceai de ciubotica-cucului, insa neaparat din plante proaspete.

  • Femeile care nu pot sa aiba copii sau cele care au avortat fara voie sa bea in fiecare zi cate doua cani de ceai de cretisoara combinata cu coada-soricelului.

  • Pentru nastere usoara, batranele legau sanziene peste burta cu un prosop de bumbac sau canepa si beau ceai de cimbrisor si de cretisoara pentru a micsora durerile nasterii.

?


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.