Marcajele de avertizare panicheaza soferii

Marcajele de avertizare panicheaza soferii

0 224

Un amic sosit de curand din nord-vestul tarii la Brasov a avut parte de un drum cu peripetii. Cam de pe cand a intrat in Padurea Bogatii. Indata ce a inceput sa deseneze cu masina curbele sinuoase care fac farmecul soselei ce strabate padurea, a auzit un zgomot suspect sub podeaua vehiculului. A tras imediat pe dreapta si s-a aplecat sa priveasca disperat dedesubt. N-a descoperit nimic dar si-a continuat precaut drumul.


La prima curba, zgomotul suparator auzit mai devreme s-a repetat, chiar mai deranjant decat prima data. Omul nostru s-a panicat, mai ales ca nu este un sofer prea stralucit si avea si familia in masina. Pana la Brasov a rulat cu 60 de km/ora si luminile de avarie aprinse.


N-a dormit toata noaptea, perpelindu-se la gandul ca a doua zi mai avea de mers cale lunga pana la mare. Dis-de-dimineata, s-a repezit la un service auto, hotarat sa remedieze defectiunea care il stresase atat. Cum n-avea programare, i s-a spus ca nimeni n-o sa se ocupe de el inainte de orele amiezii.


Un mecanic a binevoit totusi sa-l asculte descriind simptomele masinii. Dupa ce a aflat ca amicul venise in ajun dinspre Padurea Bogatii, fata i s-a luminat de un zambet. Jumatate ironic, jumatate impaciuitor. Se pare ca prietenul meu cazuse in capcana marcajelor de avertizare care separa cele doua sensuri de mers si, pe alocuri, extremitatea carosabilului. Le-ati intalnit cu siguranta, mai ales daca ati avut drum catre Padurea Bogatii sau spre Predeal. Huruie ca naiba la contactul cu rotile masinii.


Chiar daca pare hilar, la service se prezinta in medie 10-12 persoane ce reclama zgomote suspecte la masina dupa ce au traversat astfel de zone. Chiar daca marcajele au fost trasate de-o buna bucata de vreme, inca mai sunt conducatori auto panicati de sunetul si vibratia resimtite in momentul cand le calca.


Asa ca, inainte de a va infiinta la mecanic pentru vreo problema acustica la masina, asigurati-va ca nu sunteti unul dintre ei.
Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.