Reducere a numarului de functionari publici

Reducere a numarului de functionari publici

0 244

Premierul Calin Popescu Tariceanu este de acord cu reducerea numarului de functionari publici cu 10 procente, seful Executivului solicitand ca peste o saptamana, ministrii Muncii si Finantelor sa-i propuna variantele prin care sistemul bugetar va renunta la peste 120 de mii de angajati.


?


Tariceanu isi doreste un sistem de functionari publici „suplu si motivate”.


Ministrul Muncii, Paul Pacuraru, sustine ca prin reducerea numarului functionarilor publici cu 10 procente, cheltuielile bugetare ar scadea cu 700 de milioane de euro. „Planul care a scapat de sub control in Romania este cel al administratiei locale, care sub pretextul descentralizarii creste numarul de locuri de munca. Numai anul trecut in administratie a crescut cu peste 100.000 de locuri permanente”, a spus Paul Pacuraru.


?


In schimb, sindicalistii din administratie sustin ca vor organiza actiuni de protest daca se va decide reducerea numarului functionarilor publici . „Ministrul Pacuraru a si decalarat ca vrea sa redistribuie oameni in alte domenii! Ce vrea sa ii faca mineri, pescari, zidari?! Vom face oricum dovada premierului ca au gestionat foarte prost acesta situatie”, a declarat Vasile Marica, presedintele Federatiei Sindicale a Functionarilor Publici.


?


Marius Ola


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.