Mafia light in prim plan

Mafia light in prim plan

0 260

Nu de mult presedintele Basescu spunea ca adesea Mafia a ajuns pe masa guvernului. Ba chiar as zice ca a si jucat pe respectiva masa, fara ca vreunul dintre ministri, mai evlavios din fire, sa-si faca semnul crucii si sa-si scuipe in san.
Mafia este cel mai puternic sindicat al crimei, mentinut prin violenta si intimidare, prin crima si tortura, am gasit undeva o definitie. Daca sta treaba pe-asa, in Romania, nimeni n-a omorat si n-a torturat pe nimeni (altfel decat intelectual) in sedintele de guvern. Si totusi…


Asa cum omul modern a inlocuit arma cu informatia si mafiotul modern si-a „modernizat” metoda. Cred ca putem vorbi, cel putin in Romania, despre o Mafie light, al carei domeniu de actiune este obtinerea frauduloasa de bani (enorm de multi) si spalarea lor. Si aici se manifesta o diviziune a muncii: mafia petrolului, mafia lemnului, mafia marmurei, etc.


Aceasta Mafie s-a aciuit pe langa partide, unde isi face veacul precum o ciuperca parazita. Ii marge bine si s-a institutionalizat. Orice novice intrat in partidele romanesti afla la un moment dat ca x si Y “fac bani pentru partid”. Sigur ca nu poti intreba mai mult, fara sa fii catalogat drept idiot. Cum adica fac bani, au al doilea job, fac taximetrie, vand martisoare? Dar cu intrebarile ramai! Cei initiati accepta, “inteleg mecanismul” si isi fac din asta un titlu de mandrie, ba chiar asteapta ca algoritmul sa-I scoata la inaintare si “faca bani”, pentru ei si pentru partid. Poporul n-are decat sa voteze pe dos la alegerile urmatoare!
Ministrii si parlamentarii nostri mostenesc averi de milioane de euro
de la matusi sarace si senile, care nu credem sa fi avut acces la imprimeria nationala si sa mestereasca bancnote.


Ministrii si parlamentarii nostri se joaca de-a dacii si romanii sustragand, prin intrepusi, obiecte de mare valoare, se distreaza cu bratari dacice si kosoni si nu mai pot de bine.


Ministrii si parlamentarii nostri capuseaza fabrici, spatii, ?terenuri, taie paduri, …?


Aceasta noua ramura light a mafiei nu comite crime, nu impusca oameni, desi daca ma gandesc la accidentul de vanatoare al fostului ministru Sarbu, cand a fost impuscat cu alice in testicule, sau a cazut helicopterul cu cei din conducerea?ministerului de interne, sau cei doi sereisti?”sinucisi” in?ani din urma?la Brasov, sau accidentul rutier, sau …, nu mai sunt asa de sigura, nu face trafic de carne vie si nici nu tortureaza pe nimeni.


Daca ati urmarit serialul “Caracatita” si vi se pare cool ca procurorii si judecatorii sa ia urmele acestor imbogatiti, aflati ca: locuim in Romania; ce e film, ca filmul trece; viata bate filmul.


Asa ca vom mai avea cazuri Zambacccian si Rompetrol si Flota?si vom vorbi in continuare despre mafia din politica romaneasca, cu resemnare si cu aerul ca parca-parca pricepem ceva!


?


Bianca Sorescu


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.