Patinoar olimpic si echipa de hochei la Brasov

Patinoar olimpic si echipa de hochei la Brasov

0 248

La Brasov se va infiinta in aceasta toamna o echipa de hochei de prima divizie, construindu-se pentru aceasta un patinoar olimpic, a caror costuri se ridica la peste 3,6 milioaane de euro, suma care va fi suportata de catre municipalitate, a declarat marti primarul George Scripacru.


„Miercuri, Consiliul Local va hotari asupra aprobarii studiului de fezabilitate si ale indicatorilor tehnico-economici pentru realizarea proiectului. Asta pentru a castiga timp. Fondurile vor fi suportate de la bugetul local, din imprumutul de 30 de milioane de euro pe care Brasovul l-a accesat in acest an de la BCR, pentru investitiile din municipiu. Este pentru prima data, din 1990 inceoace, cand se construieste un complex de patinaj de asemenea anvergura in tara”, a explicat Scripcaru.


Potrivit afirmatiilor primarului, echipa de hochei brasoveana, va fi formata din jucatori de la Miercurea? Ciuc, Odorhei si Gheorgheni, va intra in liga, incepand din acest sezon, dar va juca la Carta, o localitate din judetul Harghita, pana la finalizarea lucrarilor la patinoarul brasovean, estimate a fi terminate in luna aprilie 2008. De altfel, atunci, Brasovul va fi gazda unei etape a campionatului mondial la hochei.


Practic, la Brasov va fi format un Club Sportiv Municipal de Hochei (HCM Brasov), care, pe langa jucatorii consacrati din campionat va avea si o scoala de pregatire. „Peste 80 de copii, cu varste cuprinse intre opt si 12 ani au fost selectionati deja pentru a fi legitimati la acest club”, a precizat Scripcaru. Edilul sef al Brasovului a adaugat ca banii pentru echpamente si cele necesare desfasurarii activitatii clubului vor fi suportate si de catre echipele care vor tranfera jucatori in urbea de la poalale Tampei.


Patrinoarul va fi amplasat langa bazinul olimpic din Basov, situat in zona Garii principale a municipiului, si va avea toate dotarile necesare unui asemnea amplasment. In paralel cu lucrarile de la patinoar, se vor executa si reabilitarea bazinului olimpic.


Marius Ola

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.