Canicula face ravagii si in alte tari din Europa

Canicula face ravagii si in alte tari din Europa

0 244

Nu numai Romania se topeste din cauza caniculei. In Bulgaria, s-au inregistrat joi, 19 iulie, recorduri de temperatura, iar guvernul din Macedonia a decretat stare de urgenta pentru 2 saptamani pe intreg teritoriul tarii din cauza caldurii. Meteorologii bulgari au anuntat ca in sase localitati s-au inregistrat joi cele mai ridicate temperaturi din ultimii 100 de ani.


La sfarsitul saptamanii se vor inregistra peste 42 de grade Celsius in Bulgaria, iar valul de caldura se va mentine pana la jumatatea saptamanii viitoare. Litoralul bulgar al Marii Negre va fi singura zona ferita de canicula, temperaturile inregistrate in aceasta zona fiind cuprinse intre 30-35 de grade Celsius.


In Bosnia, in unele localitati termometrele au inregistrat peste 42 de grade Celsius, iar serviciul national de ambulanta a primit aproape 10.000 de apeluri in ultimele zile.


Si in Ungaria, vremea extrem de calda ridica probleme: alerta de canicula a fost prelungita pana marti, iar autoritatile au cerut populatiei sa nu foloseasca in exces aerul conditionat, pentru a economisi energia electrica.


In Albania, autoritatile au fost nevoite sa recurga la intreruperea furnizarii de electricitate din cauza scaderii dramatice a nivelului apelor in lacurile de acumulare. Autoritatile din Kosovo au anuntat ca pentru prima data din 1965, cea mai mare cascada din provincie a secat complet.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.