Pretul medicamentelor va scadea din noiembrie

Pretul medicamentelor va scadea din noiembrie

0 233

Ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, a anuntat intr-o conferinta de presa ca pretul medicamentelor eliberate de farmacii va scadea cu 15% din luna noiembrie a acetui an, ca urmare a aplicarii unui ordin ministerial ce va intra in vigoare la 1 septembrie.


Ministrul Nicolaescu a declarat ca se vor utiliza cumulat trei metode de reducere a pretului: „Vom lua in calcul, pe viitor, cel mai mic pret din 12 state ale Uniunii Europene. Potrivit estimarilor noastre, la costurile din 2006, astfel am avea o reducere cu 12% la toate medicamentele”.


Nicolaescu a aratat ca vor fi reduse, tot prin ordin, adaosurile practicate de distribuitori (de la 18% la 12%) si de farmacii (de la 24 % la 16%-18% ).?


Desi ordinul ar urma sa intre in vigoare din 1 septembrie, scaderea se va vedea pe rafturile din farmacii abia de la inceputul lui noiembrie pentru ca distribuitorii si farmaciile sa isi regleze stocurile. Ministrul a precizat ca au inceput deja discutiile cu producatorii, distribuitorii si reprezentantii farmaciilor, iar din partea acestora exista reactii adverse si presiuni. „Nu am sa cedez insa. Preturile se stabilesc prin ordin de ministru, care va intra in vigoare dupa consulatii”, a conchis ministrul.


?


Laura Moise


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.