Presedintele cere revizuirea Legii Pensiilor

Presedintele cere revizuirea Legii Pensiilor

0 239


Presedintele Traian Basescu a declarat ca inainte de a promulga Legea pensiilor va cere guvernului sa faca publice resursele pentru majorarea pensiilor. Potrivit Prsedintelui, Legea ar conduce la o dublare a fondului de pensii, dublare pentru care nu exista resurse decat daca guvernul va introduce noi taxe ori daca le va majora pe cele existente.


De aceea, Basescu solicita ca guvernul sa faca publice masurile fiscale pe care le va lua pentru a obtine banii necesari pentru fondul de pensii.


Pe de alta parte, seful statului este de parare ca legea este doar una electorala, din care PSd si PNl doresc sa castige capital politic, dar neaplicabila. Situatia este similara cu a ordonantelor electorale date de PSD privind transformarea tichetelor CFR in bani si banii pentru sotul supravietuitor, ordonante care au si fost abrogate din lipsa de bani.


Teatral ca de obicei, si punctand nu din caliatile proprii ci din greseselile ori pripelile altora, Basescu declara ca nu doreste sa se faca partas la inselarea pensionarilor.


Pe de alta parte premierul Calin Popescu Tariceanu a afirmat ca nu va renunta la proiectul de majorare a pensiilor, apreciind ca acesta nu urmareste scopuri electorale. El sustine ca in privinta sustinerii bugetare pentru cresterea pensiilor nu exista nici un risc ca aceste masuri sa creeze probleme in economie.


?


Bianca Sorescu


?


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.