Csendes sef peste albastru de CNSAS

Csendes sef peste albastru de CNSAS

0 237

?


Dupa multe saptamani de vacantare a postului, sute de ore de negociere, si mai multe sesiuni de vot a fost aleasa noua conducere ?de la CNSAS.


Membrii colegiul acestui for si-au pus votul, asa cum s-a negociat, astfel ca Ladislau Csendes (UDMR) este nou presedinte.


Decizia, absolut deloc usoara, singura care impaca orgoliile partidelor mari, a fost luata la finele unei sedinte furtunoase, in care fiecare membru al colegiului si-a sustinut favoritul, cu un scor de sase la patru voturi.


Ladislau Cendes, va fi secondat de pe functia de vicepresedinte de catre Virgil Tarau (in locul demisionarului Dan Lazea).


Cateva declaratii dupa scrutin.


Ladislau Cendes: Ca prima masura, am decis informatizarea arhivei, ceea ce va permite o marire a eficientei acestei institutii. Opinia publica asteapta rezultate de la CNSAS si bineinteles ca vom continua aceasta lupta pentru aflarea adevarului.


Mircea Dinescu: Am intrat in Europa si putem avea si un maghiar presedinte la CNSAS, deci toate speculatiile care se fac sunt absolut gratuite in legatura cu alegerea presedintelui CNSAS. Hotararile la CNSAS se iau in cadrul acestui colegiu. Sunt 11 insi si un presedinte nu poate sa faca mare lucru. Rotatia cadrelor se chema pe vremea lui Ceausescu.


Cazimir Ionescu: nu ar mai fi nimic nou de adaugat.


Problemele din CNSAS sunt in continuare aceleasi. Numarului foarte foarte mare de dosare incadrate ca secrete de stat, desecretizarea cat mai multor documente si dosare si o lege noua mai supla si mai putin politizata.



?


Horia D.R.


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.