Iar s-a consultat Presedintele cu partidele

Iar s-a consultat Presedintele cu partidele

0 296


Noua consultare a Presedintelui cu Partidele parlamentare a esuat ca si prima, pe reciful impietrit al clasei politice romanesti. De fapt cred ca Presedintele se astepta la asta, a facut-o poate doar ca sa nu i se reproseze ca nu o face pe mediatorul intre PD si PNL.


Aproape razand, Basescu intreba: voi ce parere aveti?


Liberalii, din delegatia carora a lipsit Tariceanu, ?i-au spus-o in cinci minute, social democratii reprezentanti de Titus Corlatean in 10 minute, PRM nu i-a pus nimic, UDMR a fost politicos, i-a explicat presedintelui, pe larg, ca NU, iar conservatorii au venit cu propuneri extrem de interesante cum ar fi Tiriac – premier. Doar ca ei, spre deosebire de PSD si PNL au considerat ca au avut o discutie serioasa cu presedintele. Solutia imorala, bat-o vina!


Cat despre PD, nu mai conteaza, vrea ce vrea si Basescu iar PLD-ul lui Stolojan este pregatit de guvernare.


Discutiile au fost viciate de mania presedintelui care a repetat intr-una ”guvern PD-PLD-PNL cu alt premier”, in conditiile in care este evident ca nu se poate. In acest context, rezultatul nu putea fi decat nul. Dar iata ce spun liderii prezenti la Cotroceni:


Secretarul general al PSD, Titus Corlatean, a afirmat ca PSD considera ca formula de guvernare PD, PNL, PLD, propusa de presedinte este nerealista, iar responsabilitatea de a propune solutii pentru iesirea din criza revine sefului statului si primului-ministru.


Crin Antonescu-PNL a precizat ca este aberant sa participe la astfel de discutii, ?cu atat mai mult cu cat Romania are in acest moment un premier in functie.
Kelemen Hunor – UDMR a declarat ca formatiunea din care face parte nu poate vota motiunea de cenzura initiata de PD – “noi nu ne-am certat cu PNL-ul si nici nu vrem sa o facem”, a subliniat Hunor


Emil Boc spune insa ca propunerea presedintelui este cea mai apropiata de votul pe care romanii l-au dat in 2004 si de ceea ce populatia a votat la referendumul din 19 mai”. In consecinta, PD sprijina formula guvernamentala PNL-PD-PLD, dar cu 2 conditii: Calin Popescu Tariceanu nu mai poate fi cooptat ca premier sau membru al guvernului, iar PSD este exclus din aceasta formula.


Oricat ai vrea, nu poti imperechea de fel doua parari, exceptand pe cele ale PD si PLD, partide devotate presedintelui. Luni vedem ce-i cu motiunea. Orice ar fi trebuie sa se faca odata liniste in tara si sa isi mai vada alesii si de actul administrativ, ca de scandal ne-au saturat pana la greata.


Bianca Sorescu


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.