Proiect cu finantare UE pentru cartierele marginase ale Brasovului

Proiect cu finantare UE pentru cartierele marginase ale Brasovului

0 287

Cartierele Noua, Bratolomeu , Craiter si Uzina II intra intr-un process de „regenerare urbana”, cu finantare din fondurile structurale europene. In fiacere dintre aceste zone vor fi facute investitii pentru reabilitarea infrastructurii si pentru promovarea mediului de afaceri, in vederea scaderii gradului de saraciesi a infractionalitatii.


In aproximativ o luna va fi elaborat raportul pentru proiectele de „regenerare urbana„, realizat pentru patru zone ale municipiului


Proiectul Primariei Brasov este finantat de Comisia Europeana, urmand a se derula in cadrul Programului URBACT.


Municipiul Brasov face parte, alaturi de alte 12 orase din tara, dintre localitatile care au depus proiecte privind dezvoltarea urbana in zone marginase sau cu profil industrial.


Cartierele amintite au peste 20.000 de locuitori fiecare, au probleme privind un grad ridicat de saracie al populatiei, de infractionalitate, un nivel scazut de instruire si faima de cartiere rau famate.


La capitolul de reabilitare a infrastructurii pentru cele patru zone se are in vedere finalizarea si renovarea cladirilor abandonate, in timp ce structurile aflate intr-o stare avansata de degradare vor fi demolate. De asemenea, vor fi realibilitate strazile, aleile si trotuarele si iluminatul public.


Proiectul are in vedere si dezvoltarea mediului de afaceri prin stimularea dezvoltarii infrastructurii afacerilor si a IMM-urilor prin acordarea de granturi pentru investitii in productie si servicii.


M.O.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.