„normalitatea si anormalitatea sunt separate de praguri subrede”

„normalitatea si anormalitatea sunt separate de praguri subrede”

0 260

Iar arati pisica? Nu vor fi nucleare, nici megabombe cum zici. De ce crezi ca au creat atatea „tactice” desi aveau cu miile, din alea mari? Pentru conservarea planetei pentru altii. Daca s-ar ajunge la nucleare mari, cum zici, foarte multe n-ar fi avut sens, si n-ar avea.
Nu confunda adaposturile anti-atomice sau buncarele tip container de otel la cativa metri sub pamant. Sunt glume din toate punctele de vedere, dar alti bani de stors.
Se fac bani din chestii survival, produse de calitate care tin multi ani, mancare uscata si special tratata, fotovoltaice si alte gunoaie. Banii sunt fara numar, dar distractia unora privind fraierii cum se arunca disperati, e maxima. Un black friday la puterea „n”.
„Sperantele au reusit sa extermine o lume intreaga”, spunea un mort viu. Dar ce sa inteleaga moroii? Unii in ultimele ceasuri incep sa gandeasca ce-am gandit de-o viata, dar e prea tarziu.
Unii viseaza salvarea de orice fel, altii o promoveaza peste tot, scapand cate un „Doamne ajuta” strategic plasat. Nu, nu-s ateu sau liber cugetator. Trebuia sa evit precizarea asta, e irelevanta; oricum, cine e setat, e setat.
Ce-au in comun comunistii, capitalistii si Dumnezeu? Nu urmeaza un banc. Vorbesc nu despre Dumnezeu ci despre credintele delirante privind ce ar vrea sau nu, care sunt planurile Lui samd.
In societatile moderne, normalitatea si anormalitatea sunt separate de praguri subrede, variabile, redefinite stiintific in functie de evolutia culturii si civilizatiei. Nu omul de stiinta face cultura, ci in cadrul culturii, nascut fiind, „inventeaza” sau „descopera” chestii care conduc cultura si civilizatia in aceeasi directie.
Deci definirea normalitatii e partinitoare, contaminata politic si economic. E „normal” statistic sa avem atatea mii de cancere descoperite anual, sau atatea sute de crime atroce, iarasi anual. Pare ok pentru guverne, ONG-uri, ba chiar si pentru populatie, care ia astea ca un dat, populatia fiind si ea contaminata de ideile despre normalitate, promovate. Devine insa „anormal” si de nedorit cand fenomenele scapa de sub control, cand trendurile au o dinamica accelerata sau aparent imprevizibila. Fenomenele anomice sunt acceptabile pana la un punct.
Punctele difera: invazia de cancere nu e la fel de vizibila precum cresterea criminalitatii. (Ni se rupe cand unul moare de cancer, dar ne speriem cand aflam ca au fost eliberati criminali, violatori, borfasi.) Acelasi tip de problema e intre diferenta dintre cancere si covid: cancerele nu se transmit (posibil cel de piele, totusi), virusii da.
Cancerele nu pot reprezenta oficial pandemie. Două logici opuse: daca in pandemie te testeaza din prima, la cancer te amana pana ajungi in stadiul IV si tot tu esti vinovat ca ai ajuns prea tarziu.
Avem, prin urmare, statistici care devin alarmante doar in anumite conditii care si ele se schimba. Asa-zisa normalitate, care nu ne doare pana nu ne loveste ceva, pare acceptabila, desi cuprinde miliarde de drame umane. Nici nu realizam ca institutiile, oriunde exista institutii, au ca menire nu rezolvarea unor „probleme sociale” ci mentinerea lor intre un prag minim si maxim, stabilit politic.
Daca institutiile si-ar face treaba exemplar, ar disparea categorii de fenomene si probleme, ar trebui sa dispara acele institutii, nemaiavand obiectul muncii. Dar institutiile sunt trans-individuale, supravietuiesc mereu indivizilor, cu o marsavie iesita din comun. E un punct de vedere al sociologiei normative. Diferenta dintre sociologiile descriptive si cele normative consta in pozitia, abordarea, raportarea sociologului la cele studiate. In comunism aspectele normative erau preponderente in stiinte, filozofie.
Lung preambul pana la comunism, capitalism si Dumnezeu. Mai sintetic de atat nu putea fi. Societatile, deci, intervin prin institutii cand se sare calul, cand e prea groasa treaba. Capitaliste sau comuniste, nu le intereseaza daca mortii, bolnavii, ucisii samd. sunt „buni” sau „rai” la suflet. Se moare in nimicnicie, promiscuitate (cuvinte scrise, ca si multe altele, fara vreo nota condescendenta) de milenii, insa intr-un ritm tot mai accelerat. Ca foametea, bolile, mizeria economica si morala, strans corelate, se muta de la Sud la Nord, de la Est la Vest nu e foarte relevant.
Mortalitatea e intr-o crestere al carei ritm n-a mai existat in trecutul cunoscut. Varful se va opri in maxim un an si jumatate cand deja miliarde vor fi deja morti-privati de tot ce e necesar vietii si ajutati de „shedding”-transmiterea de la vacsi la nevacsi a elementelor, sa le zic asa, care functioneaza autonom.
https://www.naturalnews.com/2022-09-08-study-covid-vaccines-shed-spread-via-aerosols.html
La rumani nu prea se zice din astea. Ortodocsi patrunsi de credinta care turbeaza impotriva „demonizatilor”, nevacsi care rad prosteste cu superioritate despre cum si-au facut-o vacsii cu mana lor. Cine rade la urma rade bine, ca la sah si ca in viata. Deliberat nu se scrie despre contaminare, desi informatiile exista de peste jumatate de an. Sa ne credem mandri si superiori.
Dumnezeu a permis asta, ar zice unii. Pentru ca suntem pacatosi-ce replica gaunoasa pe care cei care o rostesc ca pe o mantra ii rog sa si-o bage undeva. Au murit pacatosi, sfinti, oameni buni si rai, manipulati, dezinformati sau doar ignoranti. Pentru ei s-a terminat lumea. De ce am crede ca „in ultima clipa” va veni marea salvare, pe care multi o considera inclusiv fizica?
Daca Dumnezeu ar salva lumea in ultima clipa, n-ar diferi prea mult de societatile descrise mai sus, care sacrifica pe rupte, dar au totusi nevoie de o masa minima de muncitori care sa le intretina.
Se spune ca „speranta moare ultima”. Doar oamenii mor, sperantele nu. Oamenii au grija nu cumva sa moara fara a lasa ca mostenire in primul rand sperantele. Restul, e relativ. O buna programare neuromentala pentru eliminarea speciei. Sau „sperantele au reusit sa extermine o lume intreaga”, cum zicea acelasi anonim oarecum viu. Noi, ca oameni, am fost un experiment provocator-traind in si intre extreme, la limite, ba chiar avand tupeul sa incercam sa evoluam spiritual intr-un cadru al religiilor care au controlat la sange totul. Ne-a preocupat trecutul, civilizatii apuse, ne-am intrebat ce i-a matrasit, daca si-au facut-o singuri, prin exces tehnologic scapat de sub control. Doar in timpul in care am scris „exces tehnologic scapat de sub control” au murit mii de oameni, si nu din vina lor, a civilizatiei create de ei. Ce-a fost este si va mai fi.
Intreb retoric…placuta aia din aur, gravata cu simboluri si trimisa in spatiu, are legatura cu ceea ce se intampla?
https://en.wikipedia.org/wiki/Pioneer_plaque
Pare delirant…o civilizatie inferioara n-ar intelege nimic din acele mesaje, iar una evoluata ar intelege din prima ca scopul tehnologiei pe pamant a fost eliminarea speciei numita odata om. La ce bun sa dezvolti tehnologii pentru a trimite mesaje in spatiu prin care sa prevezi ca te vei autoanihila, desigur prin tehnologie?

Alea Z.
Sursa: IonCoa.ro

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.