Propunere de infiintare a Agentiei Nationale a Interceptarilor

Propunere de infiintare a Agentiei Nationale a Interceptarilor

0 281

Practicile anumitor institutii centrale de a realiza interceptari privind anumite persoane, care au degenerat in adevarate scandaluri, l-au determinat pe proaspatul ministru de Interne sa vina cu o solutie pentru rezolvarea problemei.


Cristian David a declarat ca sustine infiintarea unei agentii nationale a interceptarilor. Astfel, precizeaza acesta, s-ar clarifica procedurile de interceptare a telefoanelor si s-ar elimina vatamarea si afectarea drepturilor omului.


Cristian David a spus ca PNL a avut aceasta initiativa de infiintare a unei agentii nationale a interceptarilor si ea ar trebui sustinuta pentru ca ar fi singura metoda de eliminare a suspiciunilor privind unele interceptari realizate de diverse servicii. Pentru ca in prezent exista mai multe deficiente legislative, aceasta activitate de interceptare „ridica suspiciuni si are lacune operationale care ar trebui corectate printr-o legislatie corecta si o aplicare a acesteia obiectiva si rationala”, spune ministrul.


Dupa parea sa, noua agentie ar trebui sa se afle in subordinea Parlamentului si nu ar presupune o reorganizare a SRI sau SIE, ci doar preluarea activitatii de interceptare a telefoanelor.


Cu aceasta ocazie, ministrul s-a referit si la cazul Dinu Patriciu, spunand ca „in fata unei sentinte a instantei ar trebui sa fim cu totii de acord ca asa stau lucrurile si SRI a facut interceptari ilegale in acest caz”.


Sa nu uitam insa si de patania fostului sef al SIE, Claudiu Saftoiu, care si-a pierdut postul tocmai din cazua unor interceptari telefonicce ilegale.


?


Maria Calugaru

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.