La Iasi, 50.000 de oameni vor manifesta pro si contra Basescu

La Iasi, 50.000 de oameni vor manifesta pro si contra Basescu

0 265


Duminica, Iasiul va fi scena unei confruntari electorale fierbinti, atat la propriu (avand in vedere canicula anuntata) cat si la figurat, in capitala Moldovei fiind asteptati cca. 50.000 de manifestanti, care vor participa la mitingurile pro si contra Basescu.


Democratii, pentru a veni in sprijinul presedintelui suspendat, au organizat un miting de sustinere, dar PSD a dorit sa organizeze in aceeasi zi o contramanifestatie. Primaria Iasi a autorizat ambele mitinguri.


PD a incercat sa opreasca, pe cale judecatoreasca manifestatia opozitiei, dar Tribunalul Iasi a respins cererea democratilor. In aceste conditii, Duminica, 13 Mai, vor avea loc ambele mitinguri, cele doua tabere urmand a se pronunta, dupa caz, pro si contra Basescu.


Desi, dupa cateva runde de negocieri s-a decis ca discursurile lui Basescu si Geoana sa fie decalate cu o ora, vicepresedinte PD, Cezar Preda, il acuza pe Mircea Geoana de eventuale confruntari. ?“Geoana este cel care nu vrea sa cedeze si nu inteleg de ce se incapataneaza sa faca miting in acelasi timp cu noi” a declarat Preda, citata de Amos News.


Probabil Geoana nu intelege de ce nu cedeaza Basescu. dar e loc pentru toti, iasiul e mare!


Chiar daca ar putea avea loc unele confruntari (desi cred ca nu este cazul, scena politica s-a maturizat totusi, nu mai suntem in zorii democratiei precum in 1990) ambele formatiuni au dreptul sa manifeste liber, chiar si la aceesi ora, in acelasi oras. Nimeni nu poate interzice asta.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.