In centrul capitalei o arma putea sa produca o catastrofa!

In centrul capitalei o arma putea sa produca o catastrofa!

0 225

Parafrazand si adaptand sintagma lansata de liderii PD, SPP-istii si Basescu au avut joi si vineri doua zile negre.


Iesirea in Piata Universitatii, la mitingul extrem de prost regizat – spontan, a jucatorului presedinte suspendat- Basescu, a creat mari neplaceri si chiar conflicte intre institutiile statului.


Cine s-ar fi gandit ca suspendarea presedintelui Traian Basescu da nastere unui conflict neasteptat, intre Ministerul de Interne si Serviciul de Protectie si Paza (SPP). Ministerul, scapat din mana PD-istului Blaga, condus acum de liberalul Cristian David a anuntat, dupa vizita presedintelui in Piata Universitatii, ca va sanctiona SPP pentru blocarea circulatiei in zona.
Ministerul de interne sustine intr-un comunicat de presa ca oprirea traficului in momentul in care presedintele Traian Basescu se afla in piata a perturbat grav circulatia. Prin urmare, se impun masuri legale impotriva vinovatilor.


Un incident mai putin obisnuit si extrem de grav s-a produs joi seara, in timpul baii de multime (dupa unii doar un dus!!!) a presedintelui Traian Basescu din Piata Universitatii: o arma automata (PM) apartinand SPP a cazut pe asfalt, la numai 10 metri de manifestanti. Scena a fost surprinsa in exclusivitate de cameramanul Jurnalului TVR, Catalin Popescu.
Incredibil dar arma, incarcata cu munitie de lupta, a ramas un timp pe asfalt, pana cand un jadarm a ridicat-o si i-a inmanat-o unui politist, care la randul sau a predat-o SPP.


Ce s-ar fi intamplat daca in cadere, arma se descarca in multime sau pe directia lui Traian Basescu? Cine ar fi crezut ca a fost doar o intamplare, daca nimeni n-ar fi surprins cu camere de luat vederi aceasta scena?


Este incredibil ce s-a intamplat si fara precedent in istoria unitatilor de paza si protectie a demnitarilor.


In final, mai putin norocos decat Traian Basescu, fostul colaborator al acestuia din campania din 2004, Cozmin Gusa, a incasat-o!


Liderul PIN, Cozmin Gusa, alungat din Piata, a iesit destul de sifonat dintre manifestantii. NIci nu a apucat sa le vorbeasca manifestantilor si nici nu a scapat fara pumni si ghionturi.


Razboiul surd intre reprezentantii Ministerului de Interne si SPP are si o alta explicatie.


In dorinta Guvernului de a reforma structurile de protectie, paza si informatie, intra si aceea de a desfiinta SPP-ului si de a-l aduce in interiorul Ministerului de Interne, aspect respins de conducerea SPP si evident de Basescu.


Vom mai asista in zilele urmatoare si la alte meciuri intre cele doua institutii, cei de la interne sunt hotarati sa-i amendeze pe SPP-isti.


?


Horia D.R.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.