Bula pune intrebari!

Bula pune intrebari!

0 218


Aveam mai demult o rubrica “Cititorii intreaba, Bula nu raspunde”. Erau intrebari pe care ni le punem toti, foarte pertinente, dar care, in societatea stramba in care suntem fortati sa traim, l-ar pune in incurcatura pana si pe Bula, care, evident, nu raspunde…


M-am gandit sa schimbam putin rolurile, adica sa puna Bula intrebari iar noi sa…nu raspundem.


De cateva zile Parlamentul ameninta cu suspendarea presedintelui, iar presedintele ne ameninta cu demisia in caz de suspendare. Ba chiar s-a jurat ca in cinci minute de la suspendare isi prezinta demisia! Ei hai, ca doar n-o fi ca divortul la arabi, ai zis de trei ori “divortez” si gata!


Dar sa zicem ca Presedintele nostru este la fel de iute ca ardeiul ala rosu (care s-a cam transformat in morcov) din campania electorala. Deci isi da demisia! Buun! Iata ce se intreaba Bula: daca tot e suspendat de ce isi da demisia? Tot la popor se ajunge. Oare il sperie pe Basescu ?caderea din sondaje, oare se gandeste ca daca gestul sau este aproape simultan cu suspendarea, retragerea este onorabila, iar poporul il va vedea ca pe o victima, un fel de puisor dulce si neajutorat si il vor vota, iar daca ramane suspendat va deveni un ratat?


Bula, draga, degeaba intrebi! Noi nu stim sa-ti raspundem!


Pe de alta parte, toata lumea invoca si citeaza Constitutia, mai cu seama articolul 97. Citam si noi din Legea Suprema:


?


“ARTICOLUL 97


(1) Vacanta functiei de Presedinte al Romaniei intervine in caz de demisie, de demitere din functie, de imposibilitate definitiv? a exercit?rii atributiilor sau de deces.


(2) In termen de 3 luni de la data la care a intervenit vacanta functiei de Presedinte al Romaniei, Guvernul va organiza alegeri pentru un nou Presedinte.”


?Este unanim accepatat ideea ca odata depusa demisia, fix in trei luni avem alegeri!


?


Dar e ceva ce in Constitutie nu scrie, iar Bula intreaba: Daca Parlamentul refuza demisia Presedintelui, pe motiv ca oricum este demarata procedura de suspendare? Nu stim ce sa-I spunem. Probabil ca tot Curtea Constitutionala, saraca, va trebui sa zica ceva inteligent, cam ca fraza ca presedintele, in exercitiul functiunii, a incalcat Constitutia, dar nu-i grav!


?


In aceste conditii este de luat in seama alta intrebare a lui Bula: cat de grav ar fi ca Parlamentul sa nu tina alegeri in trei luni?Este o incalcare evidenta a Constitutiei, dar e chiar asa de grav?


?


Noi nu putem sa-i raspundem lui Bula, dar ni-e mila de conu` Nicu Vacaroiu! Prin ce socuri trece , ba-i presedinte, ba nu!


Incheiem cu un indemn catre Bula:


Mai Bula, asteapta si tu sedinta Parlamentului!


Bianca Sorescu

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.