In plina criza a facturilor, ministrul Energiei combate incalzirea globala in Arabia...

In plina criza a facturilor, ministrul Energiei combate incalzirea globala in Arabia Saudita

0 491

Globaliștii din conducerea țării
Dacă președintele Klaus Iohannis se luptă la un dineu la… Paris pentru securitatea Sahelului, ministrul Energiei, Virgil Popescu, luptă în Arabia Saudită împotirva încălzirii globale. Răstimp, în România, criza facturilor pare fără sfîrșit și fără soluții.
Virgil Popescu a plecat din țară în plin scandal al facturilor fără soluții pentru a participa la simpozionul IEA-IEF-OPEC privind perspectivele energetice, la Riad, Arabia Saudită.

Prilej pentru a lăuda, în publicația Asharq Al-Awsat, Arabia Saudită pentru faptul că ”alimentează lumea cu energie și asigură stabilitatea piețelor”. El a mai spus că Regatul saudit caută să protejeze lumea de repercusiunile dezastrelor climatice și ale emisiilor de carbon prin inițiativele sale ecologice.
„Regatul a decis să adopte o strategie curată, ceea ce îmi aduce speranța că fenomenul crizelor climatice este o cursă pe care o putem câștiga”, a spus Popescu pentru Asharq Al-Awsat.
„Schimbările climatice sunt criza definitorie a timpului nostru și se întâmplă mai repede decât ne temeam. Această amenințare globală trebuie să fie combătută prin adoptarea de strategii de energie curată și zero carbon, iar Arabia Saudită ia măsuri concrete pentru a combate criza climatică”, a adăugat el.


Popescu nu a ratat ocazia să se laude arabilor și cu realizările sale în privința facturilor uriașe:
„România a pus în aplicare un cadru legal pentru protejarea consumatorilor vulnerabili, precum și un mecanism cu măsuri compensatorii pentru familii, întreprinderi mici, IMM-uri și spitale, precum și provocări economice pentru familii și afaceri”, a spus el.

Bogdan Tiberiu Iacob
Sursa: inpolitics.ro

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.