MERCI BASESCU!

MERCI BASESCU!

0 237

MERCI BASESCU!


?


1990 – 1992


Galagie multa, intretinuta printre altele pentru a canaliza, a deturna atentia multimii de la problemele reale ale momentului cat si pentru a o tine cat mai mult in casa.


Totusi in umbra, baietii destepti (cei selectati de Ion Iliescu la intalnirea cu activul de baza din P.C.R – Pile, Cunostinte si Relatii si vopsiti? in oameni de afaceri) incep sa lucreze.


Transpira putin, foarte putin, de exemplu ceva vag despre un comision de 10% la un contract cu Airbus si trece prea putin comentata o afirmatie a domnului? Petre Roman care pregateste marele jaf ce avea sa urmeze „industria romana un morman de fiare vechi.”


In rest e liniste – nu vorbim aici de mineri, vorbim strict de baietii destepti.


?


1992 – 1996


Liniste, foarte multa liniste. Romania are o echipa perfecta pentru „asigurarea” linistei, sa-i remomoram:


Marele maestru ??????– Ion Iliescu? ? ???????????– presedintele Romaniei;


Docilul ????????? ???????????– Nicolae Vacaroiu ??– prim-ministru;


Marele Absent? ??????– Oliviu Gherman??? ?– presedintele Senatului;


Discipolul??? ???????????– Adrian Nastase??? ??– presedintele Camerei Deputatilor;


E o liniste de-ti tiuie urechile, dar de supt Transregimierul – capusa eterna – suge cu spor si de exemplu doua puternice organisme vor fi in pragul colapsului din motiv de anemie.


De la sangele supt se clatina dar nu se prabusesc


1. economiile populatiei (la Caritas)


?2. profiturile celei mai bune banci romanesti a momentului (BANCOREX).?


?


1997 – 2000


Linistea e inlocuita de un murmur de fundal, de o oarecare agitatie dar istoria recenta, ne arata ca in spatele cortinei se lucra serios: doua exemple, se pun bazele grupului din energia electrica, se naste ROMPETROL.


Murmurul este intrerupt din cand in cand de ridicari de voce gen: privatizare ROMTELECOM sau I.M.G.B., se dau ceva nume, I. Muresan de la agricultura, S. Dumitru de la F.P.S. parca ceva de prin vama cu Nini Sapunaru.


Doua lucruri sunt demne de retinut ca si concluzie pentru aceasta perioada: a). baietii destepti lucreaza cu spor in continuare si b). apare un element perturbator in echipa de conducere (echipa care nici macar nu merita pomenita avand in vedere doar imensa dezamagire produsa) asadar apare un element perturbator: TRAIAN BASESCU.


?


?2000 – 2004


Linistea de aur a anilor 1992-1996 nu se poate intoarce, Romania a evoluat dar baietii deastepti au resurse:


1). fie pun pumnul in gura presei de stat;


2). fie prin publicitate in general inutila si foarte consistenta, cumpara o tacere sau semi-tacere complice a presei;


3). fie printr-un formidabil sistem diversionist? manipuleaza opinia publica, asadar linistea de aur e inlocuita cu critici mangaitoare intrerupte din cand in cand de cate un latrat dar in mod evident muscatura (apropo de latrat) lipseste.


Pentru corectitudine sa notam ca cel mai des latra maidanezul (vorba domnului Felix – motanul Dan Voiculescu).


?


2006 – 2007


Linistea s-a dus naibii si nu fiindca a inebunit ciobanul Traian Basescu (vorba domnului? Paturiciu sau Patriciu?) ci fiindca pur si simplu valul s-a rupt.


Murmurile din 1997 – 2000 si latraturile din 2000 – 2004 prind contur, se imbraca cu nume si prenume si mai ales devin cuantificabile.


Sublinierea pe cuantificabile are doua considerente:


1). Sa sublinieze dimensiunea jafului,


2). Sa sublinieze imensele resurse, marele potential ce pot fi utilizate pentru relansarea Romaniei chiar in urmatorii trei ani (17 + 3 = 20, trimitere la raposatul Silviu Brucan).


?


Lista e lunga, de la pretul energiei electrice la Rompetrol, de la privatizari frauduloase la T.V.A. ?ntors pe Sprinceana, de la R.A.A.P.P.S. la parcarile Bucurestiului, de la contrabanda organizata cu participarea structurilor statului pana la …, e clar lista e lunga, devine din ce in ce mai explicita ceea ce e foarte bine.


Dar nu de lista este vorba in cazul de fata, ci de aceasta agitare fara precedent a apelor tulburi in care sug transregimierii (capusa eterna).


Pentru a da cezarului ce-i al cezarului sa semnalam factorul perturbator- TRAIAN BASESCU.


Merci Basescu!


?


Despre beneficiile acestei involburari fara precedent a vietii politice romanesti, o analiza serioasa trebuie facuta, dar acum si aici, pentru echilibru ar trebui subliniate in incheiere urmatoarele:


1). Casa din Mihaileanu are, cu foarte multa claritate, elemente de penal.


2). Cazul Flota are cu siguranta elemente ce pun sub semnul indoielii cel putin capacitatea? manageriala a lui Traian Basescu. Asadar si aici se poate vorbi de raspunderea materiala, disciplinara sau chiar penala a domnului Traian Basescu.


Concluzie de final:


Domnule, Traian Basescu daca-ti continui aceasta actiune, eu unul iti voi da un vot, nu nu, nu pentru un nou mandat (ar fi prea mult pentru Romania si cu sinceritate cred ca si contraproductiv pentru dumneata) acest vot ar viza:


1). O recunoastere a faptului ca „ai binemeritat de la patrie”.


2). O iertare totala, definitiva, din toate punctele de vedere a tuturor pacatelor dumneavoastra, cele de pana astazi.


MERCI BASESCU!


?


Ion Ghe. Cumpana

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.