Pagube de peste 50 miliarde lei in urma inundatiilor

Pagube de peste 50 miliarde lei in urma inundatiilor

0 206

Inundatii din martie au provocat cele mai mari pagube din ultimii doi ani, a anuntat prefectul Aurelian Danu. Pagubele inregistrate in judetul Brasov se ridica la suma de 50,7 miliarde de lei. Sunt cele mai mari pagube inregistrate in ultimii doi ani, a spus prefectul, precizand ca in anul 2005 acestea au fost de 33 miliarde de lei, iar in anul 2006, de 28 miliarde de lei.


Ploile de la sfarsitul saptamanii trecute au distrus doar infrastructura, fara a afecta si gospodariile populatiei. Este vorba de aproximativ trei kilometri de drum judetean care trebuie refacut, opt poduri si podete, precum si doua diguri afectate intr-un capat si altul pe o portiune de 40 de metri. Cele mai mari pagube au fost inregistrate in localitatea Vama Buzaului.


De altfel, in aceasta saptamana, prefectul s-a deplasat la Bucuresti pentru o discutie cu ministrul mediului, Sulfina Barbu, in ceea ce priveste pagubele de la Vama Buzaului. S-a stabilit ca pentru localitatea Vama Buzaului sa se faca proiecte tehnice pentru regularizarea raurilor Buzaiel si Buzau, precum si un proiect tehnic printr-o acumulare nepermanenta, care sa dea posibilitatea, in cazul unor ploi abundente, ca scurgerile de pe versanti sa fie stocate in aceasta acumulare. Rapoartele pentru cele doua proiecte tehnice vor fi trimise Ministerului Administratiei si Internelor, iar banii vor fi alocati din fondul de rezerva al Guvernului, a precizat prefectul.


In ceea ce priveste zona Hoghiz Comana, aici va fi construit un dig pe o lungime de 35 de kilometri, pentru care exista proiect tehnic, costul ridicandu-se la 25 milioane de lei. Lucrarile vor incepe in acest an si se vor desfasura pe parcursul a doi ani, a anuntat Danu. „Se va reface si podul de la Comana, pentru ca aici la fiecare ploaie mai mare drumul este inundat pe o portiune de 200 m. La finele anului am putea sa asiguram protectia localitatilor, pentru ca ulterior sa se faca si lucrarile de regularizare”. Danu a precizat ca tot in acest an se vor face si indiguirile necesare in zona Vama Buzaului, la Moeciu si pe Timis.


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.