Kelemen Hunor blocat între iadul procurorilor si al judecatorilor și SIIJ!

Kelemen Hunor blocat între iadul procurorilor si al judecatorilor și SIIJ!

0 122

Toamna congreselor
Este cunoscut faptul că nu doar PNL are pe agendă congres luna aceasta. Conform programelor anunțate, în luna septembrie se mai desfășoară astfel de evenimente și la UDMR nu doar la USRPlus. Cei de la UDMR si-au „ținut” congresul formaţiunii la Sângeorgiu de Mureş, în ultimul sfârșit de săptămână (vineri).
Afost un congres in linia generală a formațiunii (asociație), ca partid nu este. La Congresul UDMR, pe lângă invitați români au participat și lideri politici de la Budapesta, printre care vicepremierul Ungariei Semjén Zsolt, care este și preşedintele Partidului Popular Creştin-Democrat (KDNP) și vicepreşedintele principalului partid de guvernământ, FIDESZ, Novak Katalin, care este şi ministru al Familiei în guvernul de la Budapesta. Cei doi lideri politici au vorbit despre sprijinul pe care îl acordă formațiunii politice UDMR, dar și despre colaborarea dintre guvernele de la Budapesta și București, care nu este încă foarte stânsă, conform Agerpres.

SIIJ tot în gâtul coaliției
Președintele Keleme Hunor (vicepremier în coaliția de la guvernare) și UDMR sunt principalii „frânari” în operațiunea de desfiinare a Secţiei Speciale pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie (SIIJ). Hunor s-a simțit obligat să explice cum stau lucrurile, că dacă ar fi după el nu ar mai exista, însă trebuie găsită o garanţie instituţională ca procurorii şi judecătorii să îşi păstreze independenţa.
„Problema Secţiei Speciale pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie – dacă ar depinde de mine, această secţie nu ar mai exista.
Cu toţii suntem de acord că această secţie trebuie să îşi înceteze activitatea, însă trebuie să găsim, de asemenea, o garanţie instituţională ca procurorii şi judecătorii să îşi păstreze independenţa.
Ar trebui să existe o garanţie ca să nu ne întoarcem în iadul acela în care s-au deschis 3.000 de dosare ca să pună presiune asupra procurorilor şi judecătorilor, iar două treimi erau împotriva lor.
Întrebarea se pune, care este soluţia instituţională ca judecătorii şi procurorii să fie independenţi, iar oamenii să fie convinşi de independenţa justiţiei?”, a declarat liber Kelemen Hunor, în cadrul timpului acordat raportului preşedintelui Uniunii.
În „traducere” liberă, UDMR ar vrea să desființeze SIIJ, dar… cine le garantează libertatea și mai ales cine va opri „iadul procurorilor” să nu le mai facă dosare, adică să-i lase liberi, că ei nu fură și nici nu încalcă legile românești, asta pe cuvăntul lor de politicieni.

Horia D.R.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.