Uleiul de coriandru este un excelent afrodisiac.

Uleiul de coriandru este un excelent afrodisiac.

0 452

 


Coriandrul(Coriandrum stivum)


Coriandrul, o planta cunoscuta mai ales pentru aroma pe care o da mancarurilor, vindeca numeroase boli. Faciliteaza digestia persoanelor care au o bila lenesa, combate balonarile, constipatia si lupta cu greturile din raul de masina. Putine mamici stiu ca el este indicat si la inceputul bolilor copilariei (rubeola, rujeola, varicela), deoarece provoaca transpiratia, activeaza circulatia sanguina si favorizeaza eruptiile cutanate, ceea ce scurteaza timpul vindecarii.


Este o planta originara din Orientul Mijlociu. Acum s-a extins in toata Europa, India,  Africa de Nord.


In antichitate era folosit drept condiment dar si pentru efectele terapeutice.


In secolul al XVII-lea s-a folosit in prepararea apei de toaleta de catre calugarite din Franta. In tot Evul Mediu se folosea si pentru prepararea unor bauturi tamaduitaoare.


Egiptenii il numeau “iarba fericirii”, fiind cunscuta pentru proprietatile ei afrodisiace.


Indienii il folosesc in gastronomie si ca tamaduitaore in anumite afectiuni ca constipatie, insomnie, guturai.


Grecii si romanii il puneau in vin rosu pentru ca sa aiba efecte afrodisiace. Frunzele mancate crude sporesc inteligenta, au proprietati antiseptice si usureaza digestia.


Este o planta anuala ierboasa, de talie inalta, ajungand pana la o inaltime de 60cm. Are flori mici albe sau roz. Iar frunzele seamana cu cele de patrunjel, avad un miros deosebit. Incepand cu luna august , florile fac seminte care deobicei se culeg prin taiere dimineata devreme  pentru a li se conserva proproietatile benefice. Fructele au culoare galbena sau galbena-maronie-deschis. Mirosul si gustul la fructele uscate aromat, caracteristic, placut.


Din semintele de coriandru se extrage uleiul esential.


Utilizare pentru trup si suflet:



  • Uleiul de coriandru actioneaza asupra tubului digestiv, avand actiune carminativa, stomahica, antispasmodica, depurativa.
  • Se poate folosi sub forma de masaj pe stomac si abdomen in cazuri de digestie dificila, colici, balonari, stari de voma, diaree.
  • Datorita efectelor de incalzire a corpului si analgezic este util pentru calmarea durerilor reumatice si totodata in stari gripale sau raceala. Se aplica sub forma de masaj local.
  • Uleiul are actiune tonica asupra sistemului nervos; imbunatateste memoria si poate indeparta migrena de origine digestiva. Se face masaj sau baie.Coriandrul este cunoscut si pentru proprietatile sale afrodiziace mai ales cand libidoul este scazut datorita stresului si oboselii.
  • Se foloseste in candela, sub forma de masaj sau baie.
  • Utilizarea uleiului aduce o stare de confort si forta interioara care va va ajuta sa va simtiti si sa va exprimati mai bine in relatiile cu semenii.
  • Conjunctivite: se pun la colturile ochilor cate doua picaturi de suc din frunze
  • Tuse, raceala, gripa: se zdrobesc doua lingurite de seminte de coriandru si se adauga doua lingurite de praf de ghimbir. Se pun intr-o tigaie la prajit, la foc mic. Se toarna deasupra doua cani de apa. Se acopera cu capac si se fierb cateva minute. Se filtreaza, se adauga o lingurita de miere (pentru gust) si se bea cald.
  •  Dureri de cap: se face o pasta din seminte de coriandru uscate si apa, care se aplica pe frunte.
  • Sangerari nazale: se pun in fiecare nara 5-6 picaturi de ulei sau suc proaspat de coriandru.
  •  Probleme ale sinusurilor: se fierb 2-3 linguri de seminte de coriandru intr-un litru de apa si se fac inhalatii.
  • Umflaturi: se aplica pe umflatura frunze de coriandru umezite si zdrobite. Concomitent, se bea infuzie de coriandru (o lingurita de seminte la o cana cu apa fierbinte).

Modul de utilizare a uleiului:puneti 40 de picaturi de ulei intr-un pahar cu apa si beti cate un pahar de trei ori pe zi.



  • Precautii: folosit in cantitati mari pot provoca dureri abdominale, scaderea apetritului. Nu se recomanda femeilor insarcinate si celor care altapteza.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.