PD nu reuseste sa intarzie anchetarea lui Basescu

PD nu reuseste sa intarzie anchetarea lui Basescu

0 232

Birourile reunite ale Parlamentului au decis sa nu supuna votului cererea PD de suspendare a activitatii comisiei de ancheta pentru suspendarea sefului statului, dupa ce democratii au trimis o scrisoare in care anunta atacarea la Curtea Constitutionala a deciziei infiintarii acesteia.


Liderul grupului PD din Camera Deputatilor, Cristian Radulescu, a cerut, printr-o scrisoare trimisa Birourilor Permanente reunite, discutarea in cadrul sedintei a cererii formatiunii de suspendare a activitatii comisiei comune de ancheta privind suspendarea din functie a presedintelui Romaniei.


Democratii au atacat la Curtea Cosntitutionala art. 67 si art. 68 coroborat din Regulamentul sedintelor comune ale celor doua Camere, precizand ca PD „considera corecta si oportuna suspendarea activitatii comisiei, pana la pronuntarea Curtii Constitutionale asupra acestui subiect”.


Cererea democratilor a fost respinsa pe motiv ca „nu este facuta in numele celor doua grupuri parlamentare ale formatiunii, pentru ca PD nu are grup parlamentar propriu in Senat si, in plus, lipseste semnatura liderului grupului Aliantei din Senat”.


Apoi, Birourile Permanente au precizat ca aceasta comisie de ancheta este un atribut constitutional al celor doua Camere ale Parlamentului. Iar exceptia de neconstitutionalitate a unor articole din Regulament nu exonereaza aceasta comisie de atributele pe care le are.


?


Parlamentul a aprobat, saptamana trecuta, infiintarea comisiei de ancheta privind suspendarea din functie a presedintelui Traian Basescu. Comisia are ca termen de depunere a raportului data de 21 martie.


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.