Saptamana politica (9) pe net

Saptamana politica (9) pe net

0 232

Hais, cea si nea` boala!


Presedintele democrat, opozitia social-democrata si premierul liberal trag de electorat cum trag carutasii beti manga de martoaga, cand hais, cand cea, cand nea boaaala! Lipsa totala de consideratie fata de popor este emblematica pentru clasa politica romaneasca. Ce le pasa lor de copiii de opt-noua ani care muncesc cu ziua pentru a-si ajuta parintii, ce le pasa de sutele de mii de disponibilizati care si-au lasat familiile pentru a munci pe te miri unde? Ei vor referendum. Care costa. Presedintele vrea referendum pentru uninominal ca sa dea in gat parlamentul, opozitia pentru suspendarea presedintelui ca sa-l dea in gat pe respectivul, iar Calin Popescu Tariceanu Europeanu` ii ameninta ca daca nu se astampara amana alegerile europene.


Noi am da de pamant cu ei, dar:



  1. Nu putem lipsi de la europarlamentare, ne-am dorit prea mult integrarea ca sa o tratam cu sictir
  2. Am vrea si uninominal, sa-i scoatem din priza pe cei care confunda Parlamentul cu un parc unde poti sa motai pe banca cu ziarul in mana, doar ca ne doare sufletul de banii care ar putea lua calea sanatatii sau a invatamantului (nu pentru o noua achizitie 4×4 a lui Hardau)
  3. Am vrea si sa-l zgaltaim pe Presedinte care de cand este in functie nu stiu sa fi facut ceva, decat sa fi vorbit, despre solutia imorala, despre port-stindard, despre grupurile de interese, despre oligarhii, despre fata de european a premierului etc., dar tot asa, parca nu merita sa stricam banii pe el

?


La patru ace impotriva lui Basescu


A propos de remarca Presedintelui vis-à-vis de fata de european cu papion a premierului, dupa 15 ani de gargara cu integrarea europeana, pentru care am facut aproape o obsesie, am trait s-o vedem si pe-asta: ca sa-i zica premierului ceva de dulce presedintele i-a zis lui Tariceanu ceva de genul “ce fata de european ai”. Probabil ca in mintea prezidentiala european este echivalent cu, scuzati cuvantul, bulangiu. Eh, asa-i Base, plin de surprize. Si fiindca-i plac atat de mult surprizele i-au facut si liberalii una, s-au imbracat la patru ace, cu papioane la gat si au votat in coropore pentru anchetarea lui Basescu. Ei, asa D.A. Substratul actiunii, a fost, dupa cum afirma Crin Antonescu dediabolizarea paionului care “pentru de-alde Basescu” a fost o amenintare. Ca veni vorba de amenintare, scaunul prezidential se zgaltaie, a venit vremea solutiei imorale.


?


Felix Motanu` il ancheteaza pe Base barosanu`


Parlamentul, in continuarea demersului de suspendare a Presedintelui, a hotarat infiintarea unei comisii de ancheta care sa analizeze faptele de incalcare a constitutiei de catre Presedinte. In comisie au fost alesi reprezentanti din toate partidele. Dar nostim este ca in fruntea acesteia se afla nimeni altul decat marea dezamagire prezidentiala, solutia imorala Dan Voiculescu, alias Felix Motanu`. Probabil ca presedintele sta cu galusca in gat. Dar n-are de ce-si face griji, Motanu va fi obiectiv, nu vrea sa se razbune, vrea sa fie corect, motiv pentru care toate atacurile conservatorilor la adresa presedintelui vor inceta pe perioada anchetei. Ce generos! Si totusi, chiar nu-i vine lui Voiculescu sa i-o coaca, elegant, presedintelui? Poate ca nu. Poate ca nu-i ranchiunos, asa cum nici Vanghelie nu este, acesta din urma, adversar principal al lui Sorin Oprescu, declarand ca-i iubeste pe doctor. Foarte bine, caci unde dragoste nu e, nimic nu e.


?


Omul saptamanii: Marean Vanghelie


Sa ne ocupam deci de Vanghelie, care a fost vedeta incontestabila a saptamanii. La Conferinta pentru alegerea Presedintelui Organizatiei PSD Bucuresti ?a tinut un one man show de toata frumusetea, unde a explicat ca tara nu poate fi condusa de “Traian Basescu, Traian Boc, Traian Blaga”. De acord. Ar fi mult mai nimerit Traian Vanghelie, ales de pesedistii bucuresteni cu majoritate covarsitoare, sa-i reprezinte.


S-ar zice ca e iubit Vanghelie. Desi…o tanara social-democrata, la conscursul de miss TSD a declarat ca daca ar esua pe o insula pustie ar prefera sa moara acolo decat s-o salveze Vanghelie. Hmm, nu cred ca abordarea asta patimasa este pe gustul impaciuitorului Ion Iliescu, revenit in forta la Conferinta si care s-a ridicat zbierand la fluiericii conferintei pe care i-a gratulat in dulcele sau stil: golani.


Oricum se simte ceva fierbere in cazanul social-democrat (suspendarea presedintelui, alegerea lui Vanghelie, ziua lui Ion Iliescu, concurs de miss), dovada ca iadul apropiatelor alegeri e activ si plin de draci. Ce va iesi,urmeaza sa vedem.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.